Alfa Romeo: 100 χρόνια Quadrifoglio (vid)

Alfa Romeo: 100 χρόνια Quadrifoglio (vid)

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo: 100 χρόνια Quadrifoglio (vid)
Το θρυλικό σύμβολο Quadrifoglio της Alfa Romeo γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια ύπαρξης.

Όταν αναφέρεται το όνομα Alfa Romeo αυτόματα το μυαλό πηγαίνει στο τετράφυλλο τριφύλλι. Το Quadrifoglio έχει συνδεθεί με τις πιο θρυλικές στιγμές της ιστορίας της ιταλικής μάρκας και φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξης. Πριν από 100 χρόνια ο Ούγκο Σιβότσι δημιούργησε τον θρύλο της Alfa Romeo στο Τάργκα Φλόριο και έμελλε να γράψει μια μοναδική ιστορία στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Alfa Romeo

Το 1923 ο Ιταλός τοποθέτησε το διάσημο πλέον τετράφυλλο τριφύλλι στην αγωνιστική Alfa Romeo Corsa RL του, οδηγώντας την στη νίκη και στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της Alfa Romeo στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τότε το Quadrifoglio έχει συνδεθεί με τα αγωνιστικά μοντέλα της ιταλικής μάρκας, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στην Formula 1.

Alfa Romeo

Ας δούμε όμως μέσα από αριθμούς την ιστορία του Quadrifoglio. Το νούμερο «2» υποδηλώνει τις κατακτήσεις τίτλων στην Formula 1 το 1950 και το 1951. Το νούμερο «4» η Alfa Romeo κυριάρχησε στο θρυλικό Le Mans κατακτώντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες με την 8C 2300 «tipo Le Mans», ενώ το νούμερο «7,32» είναι ο χρόνος που πέτυχε η Alfa Romeo Giulia QV στην πίστα Νίρμπουργκρινγκ. Το νούμερο «7,52» ήρθε ακόμα ένα ρεκόρ αυτήν τη φορά με την Stelvio QV, ενώ το νούμερο «10» υποδηλώνει τις δέκα νίκες του Ούγκο Σιβότσι στο Τάργκα Φλόριο.

Το ρεκόρ της Giulia στο Νίρμπουργκρινγκ.

Το νούμερο «11» απεικονίζει τις 11 νίκες στον αγώνα Mille Miglia, το νούμερο «14» είναι ο αριθμός μοντέλων που βγήκαν στην παραγωγή μέχρι το 2010, το νούμερο «33» θυμίζει το μοναδικό μοντέλο 33 Stradale, το νούμερο «510» είναι η ισχύς των Giulia και Stelvio στην ισχυρότερη έκδοση, ενώ το νούμερο «829» είναι ο αριθμός των μονάδων που κατασκευάστηκαν οι 8C Competizione.

Το ρεκόρ της Stelvio στο Νίρμπουργκρινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!