Επετειακή Alfa Romeo (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Επετειακή Alfa Romeo (pics)
Με μια ειδική έκδοση της MiTo γιορτάζει η Alfa Romeo τη συμπλήρωση 101 ετών ζωής. Πρόκειται για την Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde 101, η οποία ξεχωρίζει χάρη σε μια σειρά αξεσουάρ και εξοπλισμού, που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία διαφοροποίησης του συλλεκτικού μοντέλου με συνολική παραγωγή μόλις 101 τέτοια αυτοκίνητα αποτελούν οι πανέμορφες ακτινωτές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, μέσα από τις οποίες διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των πανίσχυρων φρένων της Brembo.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα μπάκετ της Sabelt με μικτές επενδύσεις από αλκαντάρα και ύφασμα, αλλά και χαραγμένο πάνω τους το λογότυπο της Alfa Romeo. Οι πλάτες των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού έχουν κατασκευαστεί από πανάλαφρα και εξαιρετικά ανθεκτικά ανθρακονήματα, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται αλουμινένιες πενταλιέρες, προβολείς αερίου Ξένον, οι ενεργές αναρτήσεις Dynamic Suspension και το σύστημα ανοιχτής ακρόασης Blue&Me.

Κάτω από το μπροστινό καπό υπάρχει ο γνωστός κινητήρας 1,4 λίτρων με 170 άλογα, ο οποίος τοποθετείται και στις υπόλοιπες MiTo Quadrifoglio Verde. Οι επιδόσεις του τιμούν την επέτειο της Alfa Romeo, καθώς το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 7,5" και πιάνει τα 219 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!