Εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ελλάδα: Ενδιαφέρον εταιρειών για μονάδα στη Δυτική Μακεδονία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Newsroom
Εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ελλάδα: Ενδιαφέρον εταιρειών για μονάδα στη Δυτική Μακεδονία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για τη δημιουργία στην περιοχή εγκαταστάσων παραγωγής υδρογόνου αλλά και μπαταριών.

Στο σχέδιο μετάβασης προς ένα πράσινο μέλλον της χώρας γενικότερα και της Δυτικής Μακεδονίας ειδικότερα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τα περιφερειακά ΜΜΕ στην Κοζάνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για τη δημιουργία στην περιοχή εγκαταστάσων παραγωγής υδρογόνου αλλά και μπαταριών. «Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει ένα κέντρο των τεχνολογιών καθαρής, πράσινης ενέργειας του μέλλοντος. Είτε μιλάμε για υδρογόνο είτε για μπαταρίες. Υπάρχουν ήδη μεγάλες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για κατασκευή σημαντικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην αλυσίδα παραγωγής μπαταριών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας».

Πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας παραγωγής οχημάτων υδρογόνου στην περιοχή.

Δείτε ακόμα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που έφθασε στην Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!