WRC, Ράλλυ Σουηδίας: Συγκλονιστική μάχη σε λευκό τοπίο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Σουηδίας: Συγκλονιστική μάχη σε λευκό τοπίο (vid)
O Κρεγκ Μπριν της Hyundai προηγείται στο τέλος του πρώτου σκέλους, με μόλις 36 δευτερόλεπτα να χωρίζουν τους πρώτους έξι οδηγούς!

Μάχη για γερά νεύρα έχουμε στη Σουηδία, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μόλις 2.6 δευτερόλεπτα χωρίζουν τον πρωτοπόρο Κρεγκ Μπριν της Hyundai Motorsport από τον Όιτ Τάνακ της M-Sport, την ώρα που άλλοι τέσσερις οδηγοί παραμένουν στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης.

Η σημερινή μάχη

Μετά την πρωτιά του Κάλε Ροβάνπερα στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα ακολούθησαν επτά ειδικές. Και μόνο το γεγονός πως είδαμε τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς να σημειώνουν πρωτιές, λέει πολλά.

Στο πρωινό loop ήταν ο Τάνακ αυτός που είχε το πάνω χέρι στη γενική κατάταξη, δείχνοντας να βρίσκει ολοένα και καλύτερο ρυθμό με το Puma Rally1. Όμως το απόγευμα πέρασε στην αντεπίθεση ο Ιρλανδός που εκτοπίστηκε από την ομάδα του Μάλκολμ Ουίλσον για να επιστρέψει σε αυτή ο Εσθονός.

Όιτ Τάνακ

Ο Μπριν «πετούσε» στη Brattby 2, στη Sarsjoliden 2 άνοιξε το προβάδισμά του στα 10.5 δευτερόλεπτα αλλά στις δύο τελευταίες ειδικές της ημέρας ήταν πιο αργός από τον Τάνακ, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να μειωθεί στα 2.6 δευτερόλεπτα.

Το Top-3 συμπληρώνει ένας ακόμα οδηγός της Hyundai, o Εσαπέκα Λάπι. Παρότι ο Φινλανδός δεν κέρδισε ειδική, οι σταθερά καλοί χρόνοι του τον τοποθέτησαν ψηλά. Έκλεισε την ημέρα στα 11.2 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Ακολουθούν δύο Yaris Rally1, με τους Έλφιν Έβανς και Ροβάνπερα να είναι πολύ κοντά με τον έκτο Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Εκτός μάχης τέθηκε ο ταχύς μέχρι εκείνο το σημείο Τακαμότο Κατσούτα, που έκανε τούμπες με το Yaris στο δεύτερο πέρασμα από τη Brattby.

Η κατάταξη

1. Μπριν, Hyundai i20 N 57min 5.5sec
2. Τ'ανακ, Ford Puma +2.6sec
3. Λάπι, Hyundai i20 N +11.2sec
4. Έβανς, Toyota GR Yaris +26.5sec
5. Ροβάνπερα, Toyota GR Yaris +31.1sec
6. Νεβίλ, Hyundai i20 N +36.8sec

Τα highlights της ημέρας

Το επόμενο σκέλος

Το σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο σε μήκος για το φετινό Ράλλυ Σουηδίας. Περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές (σε σύνολο 18), που απλώνονται σε 126.22 χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!