Lamborghini: Λέει αντίο στον V12 με δύο μοναδικά αυτοκίνητα

Lamborghini: Λέει αντίο στον V12 με δύο μοναδικά αυτοκίνητα

Κώστας Παστρίμας
Lamborghini: Λέει αντίο στον V12 με δύο μοναδικά αυτοκίνητα
Η κουπέ Invencible και η «ανοιχτή» Auténtica θα τραγουδήσουν το κύκνειο άσμα του κινητήρα που έγραψε την ιστορία της Lamborghini.

Η Lamborghini ετοιμάζεται να περάσει στην εποχή του εξηλεκτρισμού, καθώς σε λίγες μόνο εβδομάδες θα παρουσιάσει το νέο της υβριδικό supercar. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, λέει το τελευταίο αντίο στον κινητήρα που συνδέθηκε όσο τίποτα άλλο με τη φήμη που απέκτησε παγκοσμίως: τον ατμοσφαιρικό V12.

Lamborghini

Τα δύο τελευταία αυτοκίνητα που θα φορέσουν αυτόν τον V12 κινητήρα είναι πραγματικά μοναδικά και είναι ένα κουπέ που ονομάζεται Invencible και ένα roadster με την ονομασία Auténtica. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα αναδεικνύουν το DNA της μάρκας και αντιπροσωπεύουν την κορύφωση της αποκλειστικής έμφασης της Lamborghini στην εξατομίκευση, εμπλέκοντας τον πελάτη από την αρχή στη δημιουργία μοντέλων που είναι πραγματικά «κατά παραγγελία».

Lamborghini

«Ο κινητήρας V12 είναι ένας από τους πυλώνες της ιστορίας μας και της επιτυχίας της μάρκας μας», δήλωσε ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. «Καθώς οδεύουμε προς την υιοθέτηση μιας νέας υβριδικής εποχής στην καρδιά της στρατηγικής μας ‘Cor Tauri’, αυτός είναι ο τρόπος της Lamborghini να γιορτάσει τον ατμοσφαιρικό V12 με δύο μοναδικά οχήματα που αντιπροσωπεύουν τέλεια την ιδέα μας για αριστεία στην εξατομίκευση».

Lamborghini

Τα δύο αυτά μοναδικά αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από τη Lamborghini Centro Stile ως η πεμπτουσία της μέγιστης δημιουργικότητας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα V12, αντανακλώντας τα σχεδιαστικά στοιχεία που συνέβαλαν στην εμβληματική σημασία της εταιρείας, καθώς και αντλώντας έμπνευση από την πίστα. Η Invencible και η Auténtica αποτίουν φόρο τιμής στα αριστουργήματα της σχεδίασης της Lamborghini: τη Sesto Elemento, τη Reventón και τη Veneno.

Lamborghini

Και τα δύο νέα αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο μονοκόκ από ανθρακονήματα της Aventador, που παράγεται στο Sant'Agata Bolognese, μαζί με αμάξωμα πλήρους άνθρακα που ενσωματώνει σχέδιο και τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν επιτυχώς από τη Lamborghini στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το εξάγωνο, ένα πολύ γνωστό μοτίβο της σύγχρονης σχεδίασης Lamborghini, ενσωματώνεται στα οπτικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ξεκινώντας με τα φώτα εμπρός και πίσω.

Lamborghini

Στο εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές, με ένα μινιμαλιστικό ταμπλό ενισχυμένο από εξαγωνικούς αεραγωγούς τρισδιάστατης εκτύπωσης και χωρίς όργανα στην κονσόλα, για να υπογραμμιστεί η μείωση του βάρους και να εστιαστεί η προσοχή στην καθαρή οδηγική απόλαυση. Το «πιλοτήριο» είναι πλαισιωμένο από ανθρακονήματα, με ψηφιακή ένδειξη που διαθέτει ειδικά γραφικά για κάθε αυτοκίνητο.

Lamborghini

Τα Invencible και Auténtica είναι τα τελευταία αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τη Lamborghini εξοπλισμένα με 12κύλινδρο κινητήρα 6,5 λίτρων τοποθετημένο κατά μήκος στο πίσω μέρος (Longitudinale Posteriore: «LP») πριν από τη μετάβαση σε μια υβριδική εποχή. Αποδίδει 780 ίππους και μέγιστη ροπή 720 Nm στις 6.750 σ.α.λ., σε συνδυασμό με επτατάχυτο κιβώτιο ISR, τετρακίνηση και το σύστημα δυναμικής διεύθυνσης Lamborghini που ελέγχει και τους τέσσερις τροχούς.

Lamborghini

Από τη Lamborghini δεν ανακοινώθηκαν νούμερα για τις επιδόσεις των αυτοκινήτων, που χωρίς αμφιβολία θα κόβουν την ανάσα. Το ίδιο θα κάνει και η τιμή τους, που επίσης δεν ανακοινώθηκε, μια και μιλάμε για δύο one-off μοντέλα υπερυψηλών επιδόσεων και τεχνολογίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!