Αυτά είναι τα φετινά χρώματα της Williams (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτά είναι τα φετινά χρώματα της Williams (vid)
Η ιστορική βρετανική ομάδα παρουσίασε τα πλάνα και τη σύνθεσή της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 του 2023.

Μετά τις Haas F1 και Red Bull Racing, η Williams Racing έγινε η τρίτη ομάδα που παρουσίασε τα χρώματα της για την αγωνιστική σεζόν της Formula 1 για το 2023.

Η ιστορική ομάδα στοχεύει στο να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών και κατεβαίνει στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα αρκετά ανανεωμένη.

Πρώτα στο… περιτύλιγμα του δημιουργήματος της σχεδιαστικής ομάδας του Γκροβ, αφού σε ρόλο χορηγού έχουμε ένα εμβληματικό brand για τον κόσμο των αγώνων, τη Gulf Oil.


Όμως είδαμε και διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περυσινή FW44. Σύμφωνα με τη Williams, τα άκρα του πατώματος έχουν σηκωθεί ψηλότερα ώστε να εναρμονιστούν με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, ανασχεδιάστηκαν τα sidepods, υπάρχουν τροποποιήσεις στην εμπρός ανάρτησης καθώς και άλλες διαφοροποιήσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση.

Williams F1

Σε ό,τι αφορά στο οδηγικό δίδυμο, έχουμε διαφοροποίηση κατά το ήμισυ. Ο Άλεξ Άλμπον παραμένει στο κόκπιτ και μάλιστα έχει πολυετές συμβόλαιο, ενώ στο πλευρό του φέτος δεν θα είναι ο Νίκολας Λατίφι – θα είναι ο Λόγκαν Σάρτζεντ.

Μία πολύ μεγάλη αλλαγή στη Williams είναι αυτή της… κεφαλής της. Ο Γερμανός Γιοστ Κάπιτο αποτελεί παρελθόν και τη θέση του πήρε ο Τζέιμς Βόουλς. Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός θα βρεθεί σε τέτοιο ρόλο αφού μέχρι πρότινος, ήταν υπεύθυνος στρατηγικής της Mercedes-AMG Petronas.

Williams F1

Ωστόσο, ο Βόουλς δεν συμμετείχε στην παρουσίαση αφού η πρώτη ημέρα του στη δουλειά, θα είναι στις 20 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη εμφάνιση στην πίστα θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, στην ημέρα κινηματογράφησης που θα λάβει χώρα στην πίστα του Σίλβερστον. Παρών εκεί, θα είναι και ο πρεσβευτής της Williams, Τζένσον Μπάτον.


Williams FW45

Την τελική όψη της FW45 θα τη δούμε στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, που θα πραγματοποιηθούν 23 με 25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Εκεί θα διεξαχθεί και η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023, στις 3 με 5 Μαρτίου.

Δείτε τα αποκαλυπτήρια της Williams, στα οποία το ρόλο παρουσιαστή είχε ο Ουίλ Μπάξτον, πατώντας play…

Φωτογραφίες: Williams Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!