Ουρές για αλυσίδες στην Αθήνα: Πότε επιβάλλεται πρόστιμο και πόσο είναι

Κώστας Μπιτσικώκος
Ουρές για αλυσίδες στην Αθήνα: Πότε επιβάλλεται πρόστιμο και πόσο είναι
Σε πρατήρια καυσίμων και καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτων σχηματίζονται ουρές από οδηγούς που θέλουν να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Για την... τελευταία στιγμή φαίνεται πως άφησαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική την προμήθεια αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων, ενόψει των χιονοπτώσεων που αναμένονται από την Κυριακή στο Λεκανοπέδιο. Από το πρωί του Σαββάτου σχηματίζονται μεγάλες ουρές σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων.

Στόχος των οδηγών δεν είναι μόνο να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που το... στρώσει στους δρόμους, αλλά και να αποφύγουν το πρόστιμο στους σχετικούς ελέγχους της Τροχαίας.

Πότε επιβάλλεται το πρόστιμο για μη εφοδιασμό με αλυσίδες

Το πρωί του Σαββάτου άρχισαν οι έλεγχοι από την Τροχαία, όπου γίνονταν συστάσεις. Και αυτό διότι δεν είχε εκδοθεί ακόμα η σχετική απόφαση από την Αστυνομική Διεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την Υπουργική Απόφαση, οι οδηγοί οφείλουν να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες (ή άλλα αντίστοιχα αντιολισθητικά μέσα σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν φέρει χιονολάστιχα) μόνο όταν και όπου έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για επικείμενες χιονοπτώσεις.

Τότε επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα; Πόσο κοστίζουν και τι να προτιμήσω;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!