Formula 1: Ο Φέτελ παραμένει μέχρι νεωτέρας πρόεδρος του GPDA

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Φέτελ παραμένει μέχρι νεωτέρας πρόεδρος του GPDA
O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, δεν έχει αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από διευθυντής του σωματείου των οδηγών.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2022, όμως παραμένει ακόμη διευθυντής του σωματείου οδηγών, GPDA. Ο Γερμανός είναι στο ρόλο αυτό από το 2010, τη χρονιά που κέρδισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Παρά την αποχώρησή του από τη Formula 1, o Φέτελ παραμένει στο ρόλο αυτό. Στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει σε κάποιον να είναι διευθυντής ενώ δεν έχει αγωνιστικό κάθισμα στο σπορ. Ο τωρινός πρόεδρος, Άλεξ Βουρτς, αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο σπορ το 2007 και ανέλαβε το ρόλο αυτό το 2014.

Μιλώντας στο PlanetF1, o Βουρτς μίλησε το μέλλον του Φέτελ ως διευθυντής του GPDA: «Θα αποφασίσουμε για το ρόλο που έχει ο Φέτελ στο πρώτο μισό της σεζόν. Θέλουμε να δώσουμε χρόνο στον Φέτελ να σκεφτεί το μέλλον του, συμπεριλαμβανομένου της ανάμειξής του στο GPDA».

GPDA

Παρά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Φέτελ δεν έχει σταματήσει πλήρως την ενασχόλησή του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόσφατα, ο 35χρονος αγωνίστηκε στο Race of Champions μαζί με τους Μικ Σουμάχερ και Βάλτερι Μπότας.

Ο Βουρτς έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Φέτελ και πιστεύει πως θα μπορούσε να τον διαδεχθεί στο ρόλο του προέδρου του GPDA: «Φυσικά και ο Σεμπ θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος του GPDA. Θα μπορούσε να είναι ο πρόεδρος οποιουδήποτε οργανισμού. Εάν ο Σεμπάστιαν εστιάζει κάπου, τότε πάντα κάνει φοβερή δουλειά. Τον θεωρώ φίλο μου κι ας μην μιλάμε καθημερινά, είναι φοβερό άτομο. Είμαστε τυχεροί στην F1 που τον έχουμε μαζί μας και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει σε κάποιον ρόλο. Είμαι σίγουρος πως δεν θα του κακοφανεί αν πω ότι μερικές φορές δεν είναι ο πρώτος που θα απαντήσει σε email ή μηνύματα. Όμως εξετάζει με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις. Είναι τρομερός».

Σεμπάστιαν Φέτελ

Φωτογραφίες: Aston Martin, alexwurz/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!