WRC: Το όνομα ΜακΡέι επιστρέφει στην πρώτη γραμμή των ράλλυ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC: Το όνομα ΜακΡέι επιστρέφει στην πρώτη γραμμή των ράλλυ
Οι αγώνες ράλλυ επί ευρωπαϊκού εδάφους θα υποδεχθούν το 2023 τον Μαξ, τον ανιψιό του αδικοχαμένου θρύλου Κόλιν ΜακΡέι.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) που διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIA, θα έχει φέτος στις τάξεις της τον Μαξ ΜακΡέι. Ο 18χρονος οδηγός, είναι ο γιος του Άλιστερ και ανιψιός του θρύλου των αγώνων ράλλυ Κόλιν ΜακΡέι και θα συμμετάσχει στην κατηγορία Junior ERC.

Η δέκατη σεζόν της κατηγορίας νεοφερμένων οδηγών του ERC αποτελείται φέτος από έξι αγώνες, με τον πρώτο να γίνεται τον Μάιο στην Πολωνία, ενώ ο τελευταίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Ουγγαρία.

Junior ERC

Ο στόχος του ΜακΡέι, εκτός από το να αποκτήσει εμπειρία, είναι να κερδίσει το πρωτάθλημα και την υποτροφία που θα του χαρίσει μια θέση στο Junior πρωτάθλημα του WRC το 2024. Ο 18χρονος, όπως δήλωσε, θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έκαναν τη συμμετοχή μου στο Junior ERC πραγματικότητα. Η ευκαιρία να μάθω νέους αγώνες εντός της Ευρώπης είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι το βραβείο για τη συμμετοχή στο Junior WRC το 2024. Αυτός είναι ο στόχος μας φέτος», είπε ο 18χρονος, που τρέχει με τη σημαία της Αυστραλίας.

Πρόγραμμα Junior ERC 2023

1) Ράλλυ Πολωνίας 19-21 Μαΐου
2) Ράλλυ Λετονίας 16-18 Ιουνίου
3) Ράλλυ Σουηδίας 6-8 Ιουλίου
4) Ράλλυ Ιταλίας 28-30 Ιουλίου
5) Ράλλυ Τσεχίας 18-20 Αυγούστου
6) Ράλλυ Ουγγαρίας 6-8 Οκτωβρίου

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!