Harley Davidson: Επιστροφή στα «τσόπερ»

Κώστας Παστρίμας
Harley Davidson: Επιστροφή στα «τσόπερ»
Η Harley Davidson επαναφέρει δύο ιστορικά της μοντέλα για να γιορτάσει τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι δύσκολες χρονιές που πέρασε η Harley Davidson στις αρχές της προηγούμενη δεκαετίας φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν καθώς η εταιρεία υπό την καθοδήγηση του Γιόχεν Ζάετς έχει μπει και πάλι στο «σωστό» δρόμο. Η επιστροφή στην γκάμα της μάρκας των κλασικών της μοντέλων επανέφερε το ενδιαφέρον του φανατικού της κοινού, ενώ για το 2023 τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Harley Davidson

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 120 χρόνων από την ίδρυσή της η αμερικανική μάρκα αποφάσισε να επαναφέρει το πολύ κλασικό μοντέλο της Breakout. Πρόκειται για ένα μοναδικό τσόπερ το οποίο έχει να εμφανιστεί στην γκάμα της Harley Davidson για περισσότερα από 15 χρόνια. Το Breakout είναι εντυπωσιακό στον σχεδιασμό του με πολυάκτινες χυτές ζάντες, χαμηλή θέση οδήγησης και μακρύ πιρούνι στο εμπρός μέρος.

Harley Davidson

Ο κινητήρας είναι ο θηριώδης Milwaukee-Eight 117 ο οποίος αποδίδει 168 Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Μαζί με το Breakout η Harley Davidson παρουσίασε και τη σειρά Trike σε δύο εκδόσεις, την Road Glide και την Breakout. Πρόκειται για ένα τρίτροχο όχημα το οποίο επίσης είχαμε να δούμε πολλά χρόνια στην γκάμα της εταιρείας από Μιλγουόκι και πλέον μπαίνει δυναμικά στο 2023.

Harley Davidson

Το Trike είναι εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο V κινητήρα Milwaukee-Eight 114 ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 159 Nm ροπής. Συνοδεύεται από την πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών της εταιρείας, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment Boom! Box GTS με οθόνη TFT 6,5 ιντσών και συνδεσιμότητα με smartphone. Τα νέα μοντέλα της Harley Davidson είναι μέρος του εορταστικού προγράμματος που έχει ετοιμάσει η εταιρεία για τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!