Ηλεκτρικά λεωφορεία: Τον Σεπτέμβριο τα πρώτα στη Θεσσαλονίκη – Πού θα φορτίζουν

Newsroom
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Τον Σεπτέμβριο τα πρώτα στη Θεσσαλονίκη – Πού θα φορτίζουν
Εντός του 2023 θα παραληφθούν από τον ΟΑΣΘ τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού.

Το φθινόπωρο του 2023 θα περάσει στη νέα εποχή ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Όπως ανέφερε ο Κώστας Ταγγίρης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης των μαθητών – τέκνων των εργαζομένων του Οργανισμού, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή αρίστευσαν στο Λύκειο, το Σεπτέμβριο ο ΟΑΣΘ θα παραλάβει τα πρώτα νέα, υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παραληφθούν συνολικά 650 λεωφορεία νέας τεχνολογίας, εκ των οποίων τα 350 θα είναι ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα 300 φυσικού αερίου CNG. Ο ΟΑΣΘ προβλέπεται να παραλάβει 130 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα φορτίζουν στα αμαξοστάσια σε Σταυρούπολη και Φοίνικα.

ΟΑΣΘ

Ο κ. Ταγγίρης διαβεβαίωσε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση ότι καμία θέση εργασίας δεν κινδυνεύει. Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν αμφισβητείται ο ρόλος του ΟΑΣΘ στην εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας, καθώς είναι ο φορέας που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το συγκοινωνιακό έργο. «Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις στο επιβατικό κοινό. Δε θα το απογοητεύσουμε! Είμαστε μία οικογένεια, μαζί θα παλέψουμε τα προβλήματα και να είστε υπερήφανοι που είστε κομμάτι του ΟΑΣΘ», τόνισε ο κ. Ταγγίρης στην ομιλία του, που ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Photo Credits: ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!