Bentley R-Type Continental: 70 χρόνια κομψότητας και κύρους

Bentley R-Type Continental: 70 χρόνια κομψότητας και κύρους

Κώστας Παστρίμας
Bentley R-Type Continental: 70 χρόνια κομψότητας και κύρους
Η Bentley τιμάει ένα θρυλικό της μοντέλο παρουσιάζοντας την μοναδική έκδοση Continental GT Azure.

Πριν από περίπου 70 χρόνια η Bentley παρουσίασε στο κοινό την επιβλητική R-Type Continental JAS 949, η οποία έμελλε να γίνει ένα σύμβολο στυλ και κύρους τη δεκαετία του 1950, αλλά και των χρόνων που ακολούθησαν. Η R-Type Continental κατασκευάστηκε σε μόλις 208 μονάδες και εκείνη την εποχή θεωρούνταν το ταχύτερο τετραθέσιο coupe στον κόσμο.

Η νέα Continental GT Azure αποτελεί ωδή στην κομψότητα και τη διαχρονική σχεδίαση, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην απόλαυση και την ευημερία πίσω από το τιμόνι. Έχοντας δανειστεί τεχνικές και επιλογές από την Mulliner, η Azure παραμένει αφιερωμένη στην JAS 949 με τον επικεφαλής μηχανικό Ιβάν Έβερντεν και τον επικεφαλής στυλίστα Τζον Μπλάτσλει να δημιουργούν ένα κομψό coupe βασισμένο στην R Type του 1952.

Bentley

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην βαφή η οποία χρησιμοποιεί μια ιστορική απόχρωση, ενώ το εσωτερικό είναι υπερπολυτελές με μοναδικές χειροποίητες ξύλινες επενδύσεις, κορυφαίο φινίρισμα και εξατομικευμένα εκθέματα.

Ο κινητήρας της αρχικής JAS 949 ήταν 6κύλινδρος σε σειρά 4.566 κ.εκ. με απόδοση 153 ίππους, ενώ η GT Azure μετά από 70 χρόνια κάτω από το καπό διαθέτει έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 542 ίππους. Ένα ακόμα βασικό στοιχείο της Continental GT Azure είναι το Bentley Dynamic Ride. Το 48V ενεργό σύστημα ελέγχου κλίσεων της Bentley βελτιώνει την ποιότητα κύλισης και περιορίζει τις κινήσεις του αμαξώματος για πιο ομαλό και ξεκούραστο ταξίδι.

Bentley

Τα δύο θρυλικά μοντέλα της Bentey συναντήθηκαν στο ριζικά ανακαινισμένο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Battersea στο νότιο Λονδίνο και φωτογραφήθηκαν ενώνοντας για μια ακόμα φορά το παρελθόν με το σήμερα.

Bentley 70 χρόνια

Photo Credits: Bentley Motors

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!