Ο Μπάτον επιστρέφει στις 24 ώρες Λε Μαν με ομάδα NASCAR (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο Μπάτον επιστρέφει στις 24 ώρες Λε Μαν με ομάδα NASCAR (vid)
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 θα ηγηθεί της all-star ομάδας της Garage 56.

Μπορεί το NASCAR να μην είναι τόσο δημοφιλές στην Ευρώπη, ωστόσο η ομάδα Garage 56 έχει καταφέρει μέσα σε μερικούς μήνες να κερδίσει το κοινό της Γηραιάς Ηπείρου. Πρώτα στρατολογώντας τον θρυλικό Κίμι Ράικονεν για αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και τώρα με τη συμμετοχή της στον θρυλικό 24ωρο αγώνα Λε Μαν!

Μία συμμετοχή που έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον, με την ανακοίνωση της σύνθεσης των οδηγών να ενθουσιάζει. Πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 στη Formula 1, Τζένσον Μπάτον, που θα έχει ως teammates τον θρύλο του NASCAR, Τζίμι Τζόνσον και τον Μάικ Ρόκενφελερ.

Θα μοιραστούν μία ειδικά τροποποιημένη Next Gen Chevrolet Camaro ZL1, ένα θηρίο που θα δώσει την 24ωρη μάχη μέσω συνεργασίας τους NASCAR, της Hendrick Motorsports, της Chevrolet, της IMSA και της Goodyear.

O Μπάτον αγωνίστηκε στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν το 2018, όταν και μοιράστηκε το πρωτότυπο της SMP Racing στην κατηγορία LMP1 με τον Ρώσο, επίσης πρώην οδηγό της F1, Βιτάλι Πετρόφ. Ωστόσο, είχαν εγκαταλείψει με πρόβλημα στον κινητήρα.

Για τον 47χρονο Τζόνσον αυτή θα είναι η παρθενική συμμετοχή στο Μαν. O Αμερικανός έχει κατακτήσει 7 τίτλους στο NASCAR ενώ την τελευταία διετία δοκιμαζόταν στο απαιτητικό πρωτάθλημα Indycar.

Όσο για τον Ρόκενφελερ, είναι ο πιο έμπειρος εκ των τριών σε Αγώνες Αντοχής. Πέρα από τον τίτλο στο DTM το 2013, ήταν πρωταθλητής στο Le Mans Series το 2008 και στο FIA GT το 2005 ενώ έχει κατακτήσει τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Μαν το 2010, έχοντας συνολικά 10 συμμετοχές.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου της Garage 56, στο video που ακολουθεί...

Ο φημισμένος αγώνας στο σιρκουί του Σαρτ, φέτος θα διεξαχθεί στις 10-11 Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Hendrick Motorsports

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!