Abarth 695 biposto: Ένα supercar τσέπης (vid)

Abarth 695 biposto: Ένα supercar τσέπης (vid)

Κώστας Παστρίμας
Abarth 695 biposto: Ένα supercar τσέπης (vid)
Tο πανίσχυρο Abarth 695 biposto με την απίστευτη αναλογία 5,2 κιλών/ίππο είναι ένας μκρός «φονέας γιγάντων».

Όταν η Abarth αποφασίζει να κατασκευάσει ένα γρήγορο αυτοκίνητο που θα φέρει το DNA του «Σκορπιού» τότε αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το Abarth 695 biposto είναι η τρανή απόδειξη πως ένα supercar μπορεί να έχει τις διαστάσεις ενός μικρού αυτοκινήτου, αρκεί να ακολουθεί την φιλοσοφία της θρυλικής ιταλικής μάρκας. Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 αποτέλεσε την επαλήθευση στην πράξη της ιστορίας του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ.

Abarth

Το 695 biposto βασίζεται στο Fiat 500, όμως αυτή τη φορά εμφανίζεται στην πιο προκλητική μορφή του. Βάση αποτέλεσε ο 16βάλβιδος Turbo κινητήρας T-Jet των 1.368 κ.εκ., ο οποίος φτάνει τους 190 ίππους. Η αυξημένη ισχύς του κινητήρα οφείλεται εν μέρει στο κιτ της BMC που μέσω ενός ευμεγέθους intercooler τροφοδοτεί με αέρα τον στροβυλοσυμπιεστή Garrett GT 1446, με την εξαγωγή των καυσαερίων να γίνεται από την εξάτμιση της Akrapovic. H ειδική απόδοση του κινητήρα είναι 139 ίππων/λίτρο.

Abarth

Εκτός από τον ισχυρό κινητήρα το 695 biposto αποτελεί και το ελαφρύτερο μοντέλο της σειράς, με απόβαρο τα 997 κιλά. Σε αυτό συντελεί η απουσία πίσω καθισμάτων, η χρήση των εξαιρετικά ελαφρών ζαντών της OZ 18 ιντσών, η εκτεταμένη χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα, αλλά και το rollbar από τιτάνιο της Poggipolini. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την εκπληκτική αναλογία 5,2 κιλών/ίππο και κορυφαίες επιδόσεις με επιτάχυνση 0-100 Km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 230 Km/h.

Abarth

Η Abarth επίσης έχει δημιουργήσει ένα «track kit» το οποίο περιλαμβάνει καθίσματα Abarth Corse by Sabelt, ζώνες ασφαλείας 4 σημείων με έγκριση τύπου για αγωνιστική χρήση, ειδικό κράνος 695 biposto, ψηφιακό πίνακα οργάνων MXL2 της Aim για συνεχή καταγραφή και της παραμικρής πτυχής της απόδοσης του αυτοκινήτου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα στοιχεία που έκαναν το Abarth 695 biposto ένα πραγματικό supercar

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!