BMW M: Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της είναι ηλεκτρικό

BMW M: Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της είναι ηλεκτρικό

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW M: Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της είναι ηλεκτρικό
Η ηλεκτροκίνηση έχει... εισβάλει και στην κατηγορία των σπορ μοντέλων, αντικαθιστώντας μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μπορεί συνολικά οι πωλήσεις του BMW Group να υποχώρησαν το 2022, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, όμως το σπορ παρακλάδι της γερμανικής μάρκας, η BMW M, τα πήγε εξαιρετικά την περασμένη χρονιά.

Περισσότερη εντύπωση από την άνοδο 8,4% στις συνολικές παραδόσεις της BMW M (177.257) προκαλεί το γεγονός ότι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό i4 M50, ένα 4θυρο Gran Coupe επιδόσεων. Η BMW i4 M50 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που παράγουν συνδυαστικά μέγιστη ισχύ544 ίππων.

Δοκιμάσαμε την εκρηκτική BMW i4 M50

«Η BMW M με τις καλύτερες πωλήσεις για το 2022 είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50», δήλωσε ο Τίμο Ρες, Επικεφαλής Πελατών, Μαρκών και Πωλήσεων της BMW M GmbH. «Για εμάς, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μοναδική αίσθηση M έχει φτάσει στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων».

Κατά τη διάρκεια του 2023, η BMW M GmbH θα συνεχίσει την προϊοντική της επίθεση, με το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο υψηλών επιδόσεων, την BMW XM, και την BMW i7 M70, μία έκδοση της BMW M που βασίζεται στην αμιγώς ηλεκτρική BMW i7. Ο περαιτέρω μετασχηματισμός προς την ηλεκτρική κινητικότητα έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Η εταιρεία θα εστιάσει τις προσπάθειές της σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής οδήγησης και ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης M xDrive με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που θα διασφαλίσουν ότι η συναισθηματικά ισχυρή αίσθηση M θα φτάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

BMW i4 M50

Photo Credits: BMW Group Hellas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!