Οι Τελικοί του F1 in Schools θα γίνουν ξανά σε Grand Prix

Πάνος Σεϊτανίδης
Οι Τελικοί του F1 in Schools θα γίνουν ξανά σε Grand Prix
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ο STEM διαγωνισμός θα «τρέξει» παράλληλα με GP της F1.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι Παγκόσμιοι Τελικοί του F1 In Schools για το 2023, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν και τον τόπο διεξαγωγής τους: τη Σιγκαπούρη!

Για πρώτη φορά από το 2019 (με την περίοδο 2020-2022 η παγκόσμια πανδημία της Covid-19 να φέρνει εύλογους περιορισμούς), οι World Finals θα γίνουν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και μάλιστα παράλληλα με Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, τον οποίο προσομοιώνει αυτός ο STEM διαγωνισμός.

Ο αγώνας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα γίνει στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής, είναι προγραμματισμένος για τις 15-17 Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Τελικών του F1 In Schools δεν ανακοινώθηκαν αλλά συνηθίζεται να είναι μερικά 24ωρα πριν τη δράση στην πραγματική πίστα.

Η τελευταία φορά που έγιναν στη Σιγκαπούρη, ήταν το 2018, στην δέκατη-τέταρτη χρονιά διεξαγωγής τους. Μάλιστα τότε η Ελλάδα είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στην συνολική κατάταξη!

Οι ελληνικές ομάδες

Μετά από τους Τελικούς του F1 in Schools Ελλάδος, τη χώρα μας νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν οι παρακάτω ομάδες:

1η Ομάδα Εσωτερικής Συνεργασίας: Anatolian Racers/Κολλέγιο Ανατόλια + GforceXanthi/ 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
2η Ομάδα Εσωτερικής Συνεργασίας: Mach1/Σχολή Μωραΐτη + SBMT Racing Team/Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου
3η Ομάδα Εσωτερικής Συνεργασίας: Enigma/ Εκπαιδευτική Αναγέννηση + Alacrity/Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή
4η Ομάδα Διεθνούς Συνεργασίας: Acceleracing/Ελληνογερμανική Αγωγή + GForce/The English School, Nicosia, Cyprus

F1 In Schools

Πρέπει να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τόσο τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 όσο και τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα World Finals.

Τι είναι το F1 In Schools

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

F1 In Schools

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!