Formula 1: Ο Χάμιλτον πιστεύει πως η W13 ήταν «στοιχειωμένη»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Χάμιλτον πιστεύει πως η W13 ήταν «στοιχειωμένη»
Ο οδηγός της Mercedes-AMG στην F1, Λιούις Χάμιλτον, περιέγραψε τα προβλήματα της W13 σαν ένα φάντασμα να την είχε «στοιχειώσει».

Το 2022 ήταν μία χρονιά που η Mercedes-AMG θέλει να αφήσει πίσω της. Η W13 E-Performance αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων καθώς δεν ήταν ένα μονοθέσιο που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στα χέρια των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ, ξόδεψαν πολύτιμο χρόνο για να κατανοήσουν τα δομικά προβλήματα που είχε το μονοθέσιό τους. Μάλιστα, όπως έχουν παραδεχθεί από τη γερμανική ομάδα, δεν έχουν κατανοήσει πλήρως το τι ακριβώς πήγε στραβά και ενδέχεται να έχουν μείνει 10 μήνες πίσω στην εξέλιξη από τον ανταγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, προσπάθησαν με αναβαθμίσεις να αντιστρέψουν την κατάσταση, όμως δεν το κατάφεραν πλήρως. Το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων ήρθε στο Grand Prix Ισπανίας, εκεί που η γερμανική ομάδα ήταν αρκετά ανταγωνιστική για πρώτη φορά στο 2022. Αυτό παραδέχεται ο Χάμιλτον και συνέδεσε τα προβλήματα της Mercedes με κάτι... μεταφυσικό.

«Το πρώτο μεγάλο βήμα μας ήταν στη Βαρκελώνη. Εκεί είδαμε πως το μονοθέσιο έχει πολλές δυνατότητες. Αποδείχθηκε όμως μία ψευδαίσθηση. Το μονοθέσιο ήταν πολύ γρήγορο σε εκείνη την πίστα, αλλά στις επόμενες τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν λες και ένα φάντασμα υπήρχε στο μονοθέσιο και επέστρεφε με κάθε ευκαιρία», ανέφερε ο Βρετανός, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο Racefans.

Mercedes F1

Μπορεί στο 2022 ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να μην κέρδισε Grand Prix, όμως πέτυχε κάτι εξίσου σημαντικό: «Για όλους μας ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν. Για εμένα, ήταν πολύ δύσκολη σε τομείς που δεν περίμενα, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Ένιωσα πως βελτιώθηκα πάρα πολύ ως άνθρωπος, στην εσωτερική μου δύναμη, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά».

To 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που ο Χάμιλτον δεν κατάφερε να κερδίσει αγώνα σε μία σεζόν της Formula 1, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2007. Το 2023 ευελπιστεί να επιστρέψει όχι μόνο στις νίκες, αλλά και στην κορυφή του σπορ.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!