Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς: Διαδικασία και εξαιρέσεις για την επιστροφή πινακίδων

Newsroom
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς: Διαδικασία και εξαιρέσεις για την επιστροφή πινακίδων
Οι τρεις Δήμοι ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για την επιστροφή πινακίδων, ενόψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η μία παράβαση που εξαιρείται.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα αρκετοί δήμοι της χώρας ανακοίνωσαν ότι επιστρέφονται πινακίδες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης που είχαν αφαιρεθεί από τη δημοτική αστυνομία. Σχετικές ανακοινώσεις έκαναν οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

H παράβαση που εξαιρείται είναι η στάθμευση σε ράμπες ή θέσεις ΑμεΑ, που θεωρείται αντικοινωνική συμπεριφορά. Επιπλέον δεν επιστρέφονται οι πινακίδες σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις από δικαστικές αρχές.

Αθήνα

Από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Ά 1, γραφείο 12Γ), κατά τις εργάσιμες ημέρες από την Πέμπτη 22-12-2022 μέχρι την Παρασκευή 30-12-2022 και ώρες 08.00-14.00.

Πειραιάς

Ο Δήμος Πειραιά επιστρέφει τις πινακίδες δημοτών και πολιτών που έχουν αφαιρεθεί από τα οχήματα έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, καθώς και τις άδειες διπλώματος και κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, οι πολίτες θα μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες τους, καθώς και τις άδειες διπλώματος και κυκλοφορίας μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Μακράς Στοάς 15, 1ος όροφος) από τις 9:00 έως τις 14:00.

Φωτογραφία: INTIME

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!