Formula 1: Η κόντρα Χάμιλτον-Ράσελ θα είναι χειρότερη από αυτή με τον Ρόσμπεργκ

Formula 1: Η κόντρα Χάμιλτον-Ράσελ θα είναι χειρότερη από αυτή με τον Ρόσμπεργκ
Ο Πίτερ Ουίντσορ πιστεύει πως αν ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ η κατάσταση στη Mercedes-AMG θα είναι χειρότερη από την εποχή που ο Νίκο Ρόσμπεργκ οδηγούσε για την ομάδα.

Από το 2014 έως το 2016 η συνύπαρξη των Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ στη Mercedes-AMG θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και τοξική. Οι δύο οδηγοί ενεπλάκησαν σε πολλά συμβάντα εντός πίστας με αποκορύφωμα τη σύγκρουση στον εναρκτήριο γύρο του Grand Prix Ισπανίας το 2016.

Μετά από την αποχώρηση του Γερμανού από τη Mercedes-AMG -και από τη Formula 1- μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2016, το κλίμα άλλαξε προς το καλύτερο. Το 2022 νέο μέλος στην ομάδα έγινε ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος πήρε μετεγγραφή από τη Williams. O νεαρός Βρετανός πήρε τη μοναδική νίκη της Mercedes στη φετινή σεζόν και στη βαθμολογία τερμάτισε μπροστά από τον Χάμιλτον.

Ο στόχος της Mercedes είναι το 2023 να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη Formula 1, με τους δύο οδηγούς της να θέλουν να γίνουν πρωταθλητές. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πίτερ Ουίντσορ, ο οποίος έχει διατελέσει μάνατζερ στις Scuderia Ferrari και Williams, πιστεύει πως μία κόντρα των Χάμιλτον και Ράσελ θα είναι χειρότερη από αυτή του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με τον Ρόσμπεργκ.

«Πιστεύω μια πιθανή τους κόντρα θα είναι 10 φορές χειρότερη από αυτή των Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ. Αυτό που είδατε στη Βαρκελώνη το 2016 μεταξύ του Νίκο και του Λιούις θα ήταν η αρχή της κόντρας με τον Ράσελ. Ο Τζορτζ είναι σκληρός και δύσκολος και θα βάλει δύσκολα στον Λιούις πολλές φορές αν έχουν μονοθέσιο-νικητή ή μονοθέσιο-πρωταθλητή. Ο Λιούις, θα παραμείνει Λιούις, είναι ακόμη ο καλύτερος οδηγός που έχω δει ποτέ μου μετά τον Νίκι Λάουντα, δεν εμπλέκεται σε συμβάντα άλλων, αλλά ο Τζορτζ θα είναι εκεί δίπλα του σε κάθε αγώνα. Θα είναι πολύ ενοχλητικό αυτό για τον Λιούις, γι’ αυτό επαναλαμβάνω πως από τη στιγμή που έχεις τον Λιούις, καλύτερα να έχεις τον Βάλτερι Μπότας για teammate του», ανέφερε ο Βρετανός στο κανάλι του στο twitch.

Mercedes F1

Ο Χάμιλτον από τη μεριά του, έχει δηλώσει πως δεν περιμένει να υπάρξουν προβλήματα με τον Ράσελ στη μεταξύ τους συνεργασία. Ο Ράσελ θέλει να μπει δυνατά στη σεζόν του 2023 και πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει στα ίσια όλους τους οδηγούς του gird εφόσον έχει στα χέρια του ένα ανταγνωστικό μονοθέσιο.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!