Formula 1: Ο Τοστ βάζει τον Ράσελ πιο πάνω από τον Χάμιλτον

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Τοστ βάζει τον Ράσελ πιο πάνω από τον Χάμιλτον
Το αφεντικό της Scuderia AlphaTauri έχει ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με τους μονομάχους του πρωταθλήματος F1 του 2023.

Φέτος η Mercedes-AMG Petronas παρατάχθηκε με διαφοροποιημένο οδηγικό δίδυμο, αφού ο Τζορτζ Ράσελ πήρε τη θέση του Βάλτερι Μπότας στο πλευρό του Λιούις Χάμιλτον. Ωστόσο, αμφότεροι βρήκαν μπροστά τους μία δυσάρεστη έκπληξη αφού για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή, η γερμανική ομάδα δεν ήταν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρά την ανάκαμψη στην πορεία της σεζόν, μετά από οκτώ συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών, τα «ασημί βέλη» περιορίστηκαν στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Ράσελ και Χάμιλτον

Σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ο Χάμιλτον έχει άπλετη εμπειρία στα 37 του χρόνια και παράλληλα, γνώριζε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της Mercedes αλλά και τις προκατόχου της προβληματικής W13 E Performance, ανέλαβε το δύσκολο έργο να δοκιμάζει εκείνος κάθε λύση που μπορεί να οδηγούσε την ομάδα του στο φως στο βάθος του τούνελ.

Έτσι έμεινε μόλις έκτος στη βαθμολογία με 240 πόντους στο ενεργητικό του, την ώρα που ο Ράσελ ήταν τέταρτος, έχοντας μαζέψει 275. Ωστόσο, στον ανταγωνισμό συναντάμε μία διαφορετική άποψη για τη δυναμική των δύο οδηγών.

Φερστάπεν και Ράσελ

Ο επικεφαλής της Scuderia AlphaTauri, Φρανζ Τοστ, μίλησε στο Speedweek για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και ανάμεσα στους πιθανούς διεκδικητές του τίτλου, δεν έβαλε τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά τον νεαρό teammate του!

«Η ανωτερότητα που είχαν φέτος ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull Racing ήταν μάλλον σπάνια. Την επόμενη χρονιά περιμένω μάχη ανάμεσα σε τρεις για τον τίτλο: τον Μαξ, τον Σαρλ Λεκλέρ και τον Τζορτζ Ράσελ, που είναι ήδη πιο ισχυρός από τον Λιούις Χάμιλτον», είπε ο Αυστριακός.

Ράσελ και Χάμιλτον

Ατάκα που σηκώνει μεγάλη κουβέντα και με την οποία, δεν θα συμφωνήσουμε. Όσο για τις ισορροπίες ανάμεσα στους δύο οδηγούς της γερμανικής ομάδας, ο Χάμιλτον δεν προβλέπει εντάσεις το 2023.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!