Formula 1, Σάινθ: «Ο Βασέρ με ήθελε για οδηγό του στη Renault»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Σάινθ: «Ο Βασέρ με ήθελε για οδηγό του στη Renault»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Κάρλος Σάινθ, είναι πεπεισμένος πως ο Φρεντ Βασέρ θα πετύχει στο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας στην F1.

To 2023 η Scuderia Ferrari θα έχει στις τάξεις της έναν νέο επικεφαλής για να ηγηθεί της προσπάθειες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Formula 1. O Φρεντ Βασέρ θα αντικαταστήσει τον Ματία Μπινότο και θα γίνει ο πέμπτος διαφορετικός διευθυντής τα τελευταία 10 χρόνια.

Η αλλαγή αυτή θα φέρει νέο αέρα στο εσωτερικό της Ferrari, που θέλει να πραγματοποιήσει μία καλύτερη σεζόν από του 2022. Σύμφωνα με τον Κάρλος Σάινθ, ο Βασέρ θα κάνει καλό στην ομάδα και θα της δώσει επιπλέον κίνητρο ενόψει του 2023.

«Όταν ένα νέο μέλος έρχεται στην ομάδα, φέρνει μαζί του επιπλέον κίνητρο γιατί θέλει να αποδώσει καλά για τον ίδιο και την ομάδα. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να κατανοήσει πως λειτουργεί η ομάδα και τι αλλαγές χρειάζονται. Η Ferrari είναι ένας τεράστιος οργανισμός και θα του πάρει χρόνο. Δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μία ημέρα στην άλλη», είπε ο Ισπανός.

Επιπλέον ο Σάινθ αποκάλυψε πως ήδη έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες του συνομιλίες με τον Βασέρ, ενόψει της συνεργασίας του από το νέο έτος: «Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι’ αυτόν. Τον γνωρίζω προσωπικά, με ήθελε για οδηγό του όταν ήταν στη Renault. Μίλησα μαζί του την ημέρα που ανακοινώθηκε από την ομάδα. Γνωρίζω πως θα τα πάει περίφημα».

Tέλος, ο Ισπανός τόνισε γιατί το 2022 θα τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος οδηγός: «Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη που είχα ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και αυτό με έκανε να μάθω πολλά. Είμαι σίγουρος πως θα το χρησιμοποιήσω υπέρ μου για να γίνω ακόμη καλύτερος στο μέλλον».

Κάρλος Σάινθ

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!