Το Batmobile αναζητά νέο ιδιοκτήτη αλλά είναι πανάκριβο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Το Batmobile αναζητά νέο ιδιοκτήτη αλλά είναι πανάκριβο (vid)
Το θηριώδες στην όψη όχημα που πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες του θρυλικού υπέρ-ήρωα, πωλείται έναντι $1.5 εκ.

Είσαι fan του Batman και έχεις απύθμενο τραπεζικό λογαριασμό; Τότε τα παρακάτω λόγια σε αφορούν, αφού ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Batmobiles είναι διαθέσιμο προς πώληση!

Ο λόγος για το όχημα που χρησιμοποιούσε ο υπέρ-ήρωας στις δύο ταινίες της σειράς τις οποίες υπέγραψε ο Τιμ Μπάρτον: «Batman» και «Batman Returns» που βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1989 και το 1992 αντίστοιχα.

Batmobile

Παρότι είναι ήδη 33 ετών, η όψη του παραμένει εντυπωσιακή αλλά πέραν της συλλεκτικής αξίας που σε ένα βαθμό δικαιολογεί το γεγονός πως το Classic Auto Mall ζητά $1.5 εκατομμύριο, φαίνεται πως υπάρχουν… παγίδες.

Batmobile

Η τελική ταχύτητα του εν λόγω Batmobile μετά βίας φτάνει τα 50 χιλιόμετρα/ώρα ενώ οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου μοντέλου έχουν να λειτουργήσουν από το 1993 (!) αφού όπως αναφέρει η σχετική περιγραφή της αγγελίας: «…δεν ήθελαν να ρισκάρουν αστοχία ή φωτιά».

Batmobile

Μιλώντας για φωτιά, ίσως θυμάστε πως ο ήρωας τον οποίο ενσάρκωνε ο Μάικλ Κίτον σε εκείνες τις ταινίες, έκανε βόλτες στο Γκόθαμ με το Batmobile να «εκτοξεύεται» φτύνοντας φωτιές από το πίσω μέρος. Εκεί βέβαια δεν υπάρχει κάποιος κινητήρας μαχητικού αλλά ένα φλογοβόλο, που φέρεται να είναι ακόμα λειτουργικό!

Αν θέλετε και περισσότερα στοιχεία, καθώς το όχημα αυτό χρησιμοποιήθηκε σε κάποια show προώθησης της ταινίας και η ηλεκτροκίνηση τότε ήταν ακόμα σε πρώιμα στάδια, διαθέτει και «Kill Switch» - διακόπτη που κάνει shut down σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Batmobile

Το Batmobile αυτό είναι τριθέσιο και η κίνηση είναι στους πίσω τροχούς. To περιτύλιγμά του είναι ως επί το πλείστον από fiberglass ενώ η τουρμπίνα στο «πρόσωπό» του προέρχεται από μαχητικό Harrier, όμως δεν είναι λειτουργική.

Batmobile

Μπορείτε να το διεκδικήσετε, πατώντας εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!