Formula 1: O Χάμιλτον έβαλε τον αδελφό του στον προσομοιωτή της Mercedes (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: O Χάμιλτον έβαλε τον αδελφό του στον προσομοιωτή της Mercedes (vid)
Ο Νίκολας Χάμιλτον είχε τη σπάνια ευκαιρία να περάσει μία ημέρα στον υπέρ-σύγχρονο προσομοιωτή μίας ομάδας της F1.

Η αγάπη του Λιούις Χάμιλτον για τον ετεροθαλή αδελφό του, Νίκολας, είναι γνωστή. Το ίδιο και η λατρεία του 30χρονου για τους αγώνες και την ταχύτητα, παρά τους περιορισμούς που αναπόφευκτα φέρνει η εγκεφαλική παράλυση από την οποία πάσχει.

Όμως ο Νίκολας δεν άφησε αυτές τις δυσκολίες να του πατήσουν φρένο και ακολουθώντας το παράδειγμα του Λιούις, από το 2011 έχει ξεκινήσει αγωνιστική καριέρα, με ειδικά τροποποιημένα οχήματα. Πρώτα με το Renault Clio Cup M. Βρετανίας, μετά με το Ευρωπαϊκό Touring Car Cup και από το 2015 με εμπλοκή στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Μάλιστα, το 2020 κατέκτησε και τον πρώτο βαθμό σε αυτόν τον ανταγωνιστικό θεσμό.

Νίκολας Χάμιλτον

Έχουμε δει κάποιες φορές τον Νίκολας στο πλευρό του Λιούις, σε πίστες της Formula 1, όμως αυτή τη φορά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επεφύλασσε μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα έκπληξη στον αδελφό του.

Έπεισε τη Mercedes-AMG Petronas να τους παραχωρήσει για μία ημέρα τον υπερσύγχρονο προσομοιωτή της στις εγκαταστάσεις του Μπράκλεϊ, στη Μεγάλη Βρετανία. Έτσι ο Χάμιλτον Τζούνιορ, είχε τη σπάνια ευκαιρία να πάρει μία γεύση από την οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1 αλλά και τον τρόπο λειτουργίας μίας ομάδας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Λιούις μοιράστηκε φωτογραφίες στα social media, τις οποίες συνόδεψε με τα παρακάτω λόγια…

«Νωρίτερα στη σεζόν ρωτήσαμε την ομάδα αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο κι εδώ είμαστε! Το να περάσει κάποιος χρόνο στον προσομοιωτή είναι εξαιρετικά σπάνιο, δεν είναι χώρος με πρόσβαση για κάποιον σαν τον αδελφό μου. Χρειάστηκε να γίνουν τροποποιήσεις στο κάθισμα, το τιμόνι και τα πετάλια για να γίνει εφικτό.
Πέρασε όλη την ημέρα στον προσομοιωτή και έγινε το πρώτο άτομο με αναπηρία που το έκανε. Ήταν πάντα μαχητής και είναι τιμή για μένα που τον είδα να βιώνει αυτή την ημέρα.

Νίκολας Χάμιλτον

Το χαμόγελο δεν έφυγε ποτέ από το πρόσωπό του.
Ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερα για αυτή τη ξεχωριστή ημέρα»
Σε ευχαριστώ Mercedes για τον χρόνο και τη δουλειά που απαιτήθηκε για να γίνει όλο αυτό εφικτό και να πραγματοποιηθεί το όνειρο του αδερφού μου
».

Μαζί τους ήταν και ο μπαμπάς τους, Άντονι Χάμιλτον. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Νίκολας, στην παρακάτω αποκλειστική συνέντευξή του…

Φωτογραφίες: Instagram/Lewis Hamilton, Monster Energy

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!