Πιο κοντά στον απόλυτο στόχο της βιωσιμότητας η Jeep

Πιο κοντά στον απόλυτο στόχο της βιωσιμότητας η Jeep

Κώστας Παστρίμας
Πιο κοντά στον απόλυτο στόχο της βιωσιμότητας η Jeep
Με μια νέα σημαντική συνεργασία η Jeep και η Stellantis οδεύουν προς ένα πιο πράσινο μέλλον στις μετακινήσεις.

Η Stellantis και η Jeep συνεχίζουν να πιέζουν δυνατά προς τη βιωσιμότητα και την υλοποίηση του σχεδίου Dare Forward 2030. Στόχος είναι έως το 2030 το σύνολο των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με το αντίστοιχο ποσοστό στις Η.Π.Α. να φτάνει το 50%.

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο πλάνο η Stellantis ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την DTE Energy. Επιδίωξη των δύο πλευρών είναι η αύξηση κατά 400 MW της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μίσιγκαν, μέσω του προγράμματος MIGreenPower. Η ενέργεια των 400 MW από τα ηλιακά πάρκα είναι αντίστοιχο με την κατανάλωση 130.000 σπιτιών το χρόνο.

Jeep

Η νέα επένδυση αναμένεται έως το 2026 να δίνει τη δυνατότητα κάθε όχημα της Stellantis που θα κατασκευάζεται στη συγκεκριμένη πολιτεία να έχει επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα ως προς την παραγωγή του. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Jeep Grand Cherokee το οποίο θα παράγεται αποκλειστικά εκεί, θα μπορεί να κατασκευαστεί αποκλειστικά με τη χρήση πράσινης ενέργειας.

Jeep

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το νέο Jeep Grand Cherokee βραβεύτηκε ως το Green 4X4 της Χρονιάς 2023 χάρη στο εξελιγμένο σύστημα 4xe που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου.

Jeep

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!