Formula 1, Γκασλί: «Το 2023 η AlphaTauri θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο στην ιστορία της»

Formula 1, Γκασλί: «Το 2023 η AlphaTauri θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο στην ιστορία της»
Ο Πιέρ Γκασλί προειδοποίησε τις ομάδες της F1 πως η Scuderia AlphaTauri θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική τη νέα σεζόν, αν και και ο ίδιος δεν θα βρίσκεται πια στα κόκπιτ της.

To 2023 θα είναι η πρώτη χρονιά που ο Πιέρ Γκασλί δεν θα ανήκει στην οικογένεια της Red Bull. O Γάλλος οδηγός θα μετακομίσει από τη Scuderia AlphaTauri στην Alpine και θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο 26χρονος έχει κατακτήσει μέχρι τώρα στην καριέρα του μία νίκη σε Grand Prix και μαζί με τον Εστεμπάν Οκόν, επιθυμούν να φέρουν την Alpine στην κορυφή της Formula 1.

To 2022 ήταν μία μέτρια χρονιά για τον Γκασλί και την AlphaTauri, Με την ιταλική ομάδα να τερματίζει στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όμως η πρώην πλέον ομάδα του, τον αποχαιρέτησε λέγοντάς του ένα μυστικό για το 2023 το οποίο μαρτύρησε στο motorsport.com.

«Η AlphaTauri μου είπε πως του χρόνου πως θα κατασκευάσει το καλύτερο μονοθέσιο στην ιστορία της και θα μάχονται για τις μπροστά θέσεις. Όλοι στο paddock θα κάνουν μεγάλα άλματα στην εξέλιξη βέβαια, οπότε κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει», είπε ο Γάλλος.

Πιέρ Γκασλί

Η νέα του ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 2022, μπροστά από τη McLaren. Για το 2023 ο επικεφαλής της Alpine, Ότμαρ Σαφνάουερ, έχει δηλώσει πως στόχος είναι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να απειλήσουν τις τρεις κορυφαίες ομάδες της Formula 1. Και για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Γκασλί, είναι πολύ σημαντική η προετοιμασία ενόψει της καινούργιας χρονιάς.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε σωστά για τη νέα χρονιά. Ελπίζω το πακέτο της Alpine για το 2023 να είναι καλύτερο από το φετινό. Μπορεί να παλεύουμε για τις πρώτες θέσεις, μπορεί να παλεύουμε για βάθρα ή στη χειρότερη να είναι όσο δύσκολη ήταν η φετινή σεζόν. Το μονοθέσιο της Alpine ήταν πολύ καλό και κέρδισε τη McLaren. Ο επόμενος στόχος είναι οι τρεις κορυφαίες ομάδες», πρόσθεσε ο Γκασλί.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!