Formula 1, Επίσημο: O Βασέρ φεύγει από την Alfa Romeo

Κώστας Παστρίμας
Formula 1, Επίσημο: O Βασέρ φεύγει από την Alfa Romeo
Ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Γάλλου από την Alfa Romeo και ανοίγει ο δρόμος για να γίνει ο νέος επικεφαλής της Ferrari.

Το σίριαλ της αντικατάστασης του Ματία Μπινότο, που παραιτήθηκε από τη Ferrari πριν από λίγες εβδομάδες, ίσως βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Alfa Romeo, ο μέχρι τώρα επικεφαλής της, Φρεντερίκ Βασέρ, θα αποχωρήσει από την ομάδα τον Ιανουάριο.

Όπως όλα δείχνουν, ο 54χρονος Γάλλος θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τη Ferrari ως επικεφαλής της Scuderia. Ο Βασέρ βρίσκεται στην Alfa Romeo από το 2017, όταν ανέλαβε την ομάδα μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης και την είσοδο του δισεκατομμυριούχου Φιν Ράουσινγκ.

Στην ανακοίνωσή της, που θα διαβάσετε παρακάτω, η Alfa Romeo ευχαριστεί τον Βασέρ και εν μέρει αποκαλύπτει τον επόμενο προορισμό του, καθώς λέει ότι «φεύγει για έναν κατασκευαστή σε μικρή απόσταση», εννοώντας προφανώς τη Ferrari και το Μαρανέλο.

«Ο επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo F1 ORLEN και Διευθύνων Σύμβουλος της Sauber Motorsport, Φρεντερικ Βασέρ, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία τον Ιανουάριο του 2023, έπειτα από έξι επιτυχημένες σεζόν στο τιμόνι της ομάδας. Η ανακοίνωση σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο μιας προσωπικής και επαγγελματικής πορείας τόσο για την ομάδα όσο και για τον άνθρωπο, ένα ταξίδι που κορυφώθηκε με την Alfa Romeo F1 Team ORLEN να κατακτά το καλύτερο της αποτέλεσμα στη βαθμολογία κατασκευαστών της Formula 1 την τελευταία δεκαετία με την έκτη θέση στην σεζόν 2022.

Ο Φρεντερίκ αφήνει μια ομάδα ενισχυμένη από νέους συνεργάτες, ένα διαρκώς αυξανόμενο εργατικό δυναμικό και με ένα λαμπρό μέλλον για έναν κατασκευαστή σε πολύ μικρή απόσταση. Φεύγει ως φίλος, μέντορας, αφεντικό που θα μπορούσε να βγάλει το καλύτερο από τους συνεργάτες του. Καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της ομάδας μας, θα μας λείψουν τα χαμόγελα και τα αστεία που θα τον συνόδευαν στα κεντρικά μας στο Hinwil.

Ευχαριστουμε Φρεντ και καλή τύχη. Θα σε υποστηρίζουμε όπου κι αν πάς στη συνέχεια».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!