Περισσότερα καινούρια επιβατικά, λιγότερα καινούρια φορτηγά στην Ελλάδα

Πάνος Σεϊτανίδης
Περισσότερα καινούρια επιβατικά, λιγότερα καινούρια φορτηγά στην Ελλάδα
Οι ταξινομήσεις καινούριων οχημάτων για τον Νοέμβριο ειδικότερα και το 2022 γενικότερα, έχουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν μία κοινή τάση σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του 2021.

Αυτή αφορά άνοδο στις πωλήσεις καινούριων επιβατικών οχημάτων αλλά πτώση στις πωλήσεις καινούριων φορτηγών.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2022 είχαμε 8.077 ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων. Αριθμός που σε σχέση με τις 7.165 του Νοέμβριου του 2021, αποτελεί άνοδο της τάξης του 12.7%.

Αντίστροφα, στα καινούρια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα), έχουμε 855 ταξινομήσεις, αριθμός που αντιπροσωπεύει πτώση της τάξης του 3.4% σε σχέση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

Κίνηση στην Αθήνα

Τα παραπάνω εναρμονίζονται και με τα αντίστοιχα νούμερα για το σύνολο των 11 συμπληρωμένων μηνών τους έτους. Την περίοδο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2022 έχουμε 98.804 ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων κι εδώ, έχουμε άνοδο της τάξης του 3.7% σε σχέση με τις 95.256 της αντίστοιχης περιόδου του 2021.

Ενώ στα φορτηγά, την ίδια περίοδο, είχαμε 9.525 έναντι 10.259, πράγμα που καθρεφτίζει μείωση ταξινομήσεων της τάξης του 7.2%.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί τον Δεκέμβριο κι αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες σε σχέση με πέρυσι.

Φωτογραφίες: Unsplash, Eurokinissi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!