Παράνομη στάθμευση: 3.400 κλήσεις τον Νοέμβριο στην Αθήνα (vid)

Newsroom
Παράνομη στάθμευση: 3.400 κλήσεις τον Νοέμβριο στην Αθήνα (vid)
Στο στόχαστρο των κοινών δράσεων της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν κυρίως οχήματα που παρεμπόδιζαν την κίνηση των ΑμεΑ αλλά και την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων.

Στη βεβαίωση 3.393 παραβάσεων σχετικών με παράνομη στάθμευση, προχώρησαν τον περασμένο Νοέμβριο η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, στο πλαίσιο διενέργειας κοινών επιχειρησιακών δράσεων. Σκοπός ήταν η αστυνόμευση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας και η αντιμετώπιση αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Αναλυτικά, κατά τον μήνα Νοέμβριο βεβαιώθηκαν 3.393 παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων, αφαιρέθηκαν 161 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και μεταφέρθηκαν 255 δίκυκλα. Στο χρονικό διάστημα από 1η έως 8 Δεκεμβρίου έχουν βεβαιωθεί 1.038 παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων, έχουν αφαιρεθεί -67- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και έχουν μεταφερθεί -90- δίκυκλα.

Οι ανωτέρω δράσεις έχουν στόχο την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών όπως οι παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, η διευκόλυνση της κυκλοφορίας αστικών λεωφορείων, καθώς και τον περιορισμό αντικοινωνικών οδικών συμπεριφορών που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών, και ιδιαίτερα εκείνων που παρεμποδίζουν την κίνηση των ΑΜΕΑ.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, επιβάλλονται οι κατά περίπτωση διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση πινακίδων οχημάτων) και διοικητικά πρόστιμα, ενώ περαιτέρω ενεργείται ακινητοποίηση και μεταφορά οχημάτων, τα οποία παρεμποδίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη διέλευση λοιπών οχημάτων ή την κίνηση των χρηστών του ευρύτερου οδικού περιβάλλοντος. Οι κοινές δράσεις μεταξύ της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, θα εντατικοποιηθούν ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!