Formula 1, eSports: H F1aXion έφερε την επανάσταση στο simracing στην Ελλάδα

Newsroom
Formula 1, eSports: H F1aXion έφερε την επανάσταση στο simracing στην Ελλάδα
Όταν ο μεγαλύτερος οργανισμός simracing στην Ελλάδα, η F1aXion, συναντά τα eSports της F1 δημιουργείται κάτι πρωτοποριακό.

Η F1aXion είναι ένας από τους μακροβιότερους οργανισμούς eSports και simracing στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για περισσότερο από μία δεκαετία διοργανώνει αγώνες προσομοίωσης και έχει αναδείξει κορυφαίους οδηγούς που έκαναν το βήμα για την παγκόσμια σκηνή. Όμως, τι συμβαίνει όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με το videogame της Formula 1;

H απάντηση είναι το Formula G. Η F1aXion έκανε κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί για τα ελληνικά δεδομένα. Δημιούργησε ένα πρωτάθλημα simracing, στο οποίο συμμετείχαν πραγματικές ομάδες eSports, όπως αυτές του Άρη, του ΑΠΟΕΛ και της Gamespace, ενώ δημιουργήθηκαν και ομάδα αποκλειστικά για το Formula G. Χάρη στη χρήση του custom car για το πρωτάθλημα, η κάθε ομάδα μπορεί να «ντύνει» το μονοθέσιο στα χρώματά της.

Η F1aXion δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ζήσουν την εμπειρία μιας ομάδας της Formula 1. Όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας διευθυντής ομάδας, δύο επίσημοι οδηγοί και αναπληρωματικοί. Αυτό σημαίνει πως για τη συμμετοχή σε έναν αγώνα πρέπει να πραγματοποιηθεί σκληρή προπόνηση, να καταστρωθούν στρατηγικές, ενώ η ενδοεπικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στην έκβαση ενός Grand Prix.

F1aXion

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του θεσμού, είναι πως οι αγώνες έχουν την κανονική διάρκεια ενός Grand Prix της Formula 1. Αυτό σημαίνει πως οι simracers πρέπει για 2 ώρες πρέπει να είναι ένα με το μονοθέσιό τους και αυτό απαιτεί τρομερή αυτοσυγκέντρωση, μιας και η αδρεναλίνη «χτυπά» κόκκινο από τον πρώτο γύρο.

Μετά την ολοκλήρωση της παρθενικής σεζόν του Formula G, η δεύτερη είναι στα σκαριά και το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπορείτε να βρείτε όλους τους αγώνες της F1aXion στο επίσημο κανάλι της στο Youtube. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του οργανισμού στο facebook.

Δείτε τον πρώτο αγώνα του Formula G στο παρακάτω βίντεο...

Ως το Νο1 μέσο στην Ελλάδα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Gazzetta «αγκαλιάζει» και τις virtual εκδοχές τους μέσω των esports και σταδιακά θα σας παρουσιάσει όλες τις σχετικές δραστηριότητες εντός συνόρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!