Formula 1: O Βολφ αποκλείει τη μεταπήδηση του Μπινότο στη Mercedes

Formula 1: O Βολφ αποκλείει τη μεταπήδηση του Μπινότο στη Mercedes
O επικεφαλής της Mercedes-AMG στην F1 δεν πιστεύει πως θα μπορούσε να υπάρξει κάτω από την ίδια στέγη με τον Ματία Μπινότο.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Scuderia Ferrari και συνολικά 28 στον οργανισμό, ο Ματία Μπινότο θα αποχωρήσει από το Μαρανέλο. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1, ανακοινώθηκε η παραίτηση του Ιταλού, που σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας είχε χάσει την εμπιστοσύνη του προέδρου της Gestione Sportiva, Τζον Έλκαν.

Από την 1η Ιανουαρίου, ο Μπινότο θα είναι επίσημα free agent και ήδη κυκλοφορούν φήμες πως τέσσερις ομάδες επιθυμούν να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιταλός δεν μπορεί να μετακομίσει στη Mercedes-AMG, κάτι που επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, στο επίσημο podcast της Formula 1 με τίτλο «Beyond the Grid».

«Όχι, ο Ματία δεν πρόκειται να έρθει στη Mercedes. Υπήρχε τέτοια ρήξη στις σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια, που αυτό θα ήταν αδύνατο. Ο Ματία κι εγώ είχαμε τις κόντρες μας, είναι γνωστό αυτό. Αλλά κατά μία έννοια βρήκαμε μία κοινή γραμμή το 2022. Μεταξύ μας ήμασταν πολύ, πολύ καλύτερα», είπε ο Αυστριακός.

Ματία Μπινότο

Επιπλέον ο Βολφ αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει ένας επικεφαλής στη Scuderia Ferrari: «Είναι ξεκάθαρο πως ο Ματία ήταν συνεχώς υπό πίεση. Συνέβη το αναπόφευκτο και μπορώ να πω πως κράτησε τη θέση περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Αντιπροσωπεύοντας της Ferrari, αντιπροσωπεύεις ένα ολόκληρο έθνος. Γράφουν για εσένα ακόμη και με βαρβαρότητα. Σίγουρα ένας επικεφαλής στη Ferrari, ειδικά αν είναι Ιταλός, δέχεται έντονη η κριτική. Ένας ξένος δεν διαβάζει τα νέα. Αλλά ως Ιταλός, είσαι συνεχώς στόχος σε πεδίο βολής».

Θα ήθελε όμως ο Αυστριακός να πάει ποτέ στη Ferrari; O 50χρονος παραδέχθηκε πως θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο αυτό πριν κάνει το μεγάλο βήμα για τη Mercedes το 2013: «Όποιος λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει επικεφαλής στη Ferrari, απλά δεν λέει την αλήθεια. Έπρεπε να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να πιστέψω την ευκαιρία που μου έδωσε η Daimler να γίνω επικεφαλής και συνιδιοκτήτης της Mercedes-AMG στην F1. Πρόκειται για κάτι το οποίο είμαι τρομερά υπερήφανος. Παρομοίως όμως, αν η Ferrari είχε έρθει σε εμένα και ως δια μαγείας και μου πρότεινε κάτι αντίστοιχο, τότε θα επέλεγα ακριβώς το ίδιο».

F1 2022

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Ferrari, Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!