Ρομέν Γκροζάν: Έγινε εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini!

Κώστας Μπιτσικώκος
Ρομέν Γκροζάν: Έγινε εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini!
Ο Γκροζάν θα κάνει το ντεπούτο του πίσω από το τιμόνι της Huracan GT3 EVO2, στο διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής στη Ντεϊτόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μία νέα προοπτική ανοίγεται στην καριέρα του Ρομάν Γκροζάν. Ο 36χρονος Γάλλος, που μέχρι το 2020 αγωνιζόταν στη Formula 1 και τις δύο τελευταίες σεζόν συμμετείχε στο αμερικάνικο πρωτάθλημα IndyCar Series, θα είναι εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini Squadra Corse το 2023.

Ο Γκροζάν – που επιβίωσε σαν από θαύμα κατά το τρομακτικό ατύχημα που είχε το 2020 στο Grand Prix του Μπαχρέιν – θα κάνει το ντεπούτο του πίσω από το τιμόνι της Huracan GT3 EVO2 στο διάσημο 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα, στα τέλη Ιανουαρίου του 2023. Θα οδηγήσει για την ομάδα Iron Lynx, με teammates τους Ιταλούς Αντρέα Καλνταρέλι και Μίρκο Μπορτολότι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι αγώνες αντοχής για τον έμπειρο Γάλλο, ο οποίος θα έχει και μία ακόμα αποστολή: θα λάβει μέρος στην εξέλιξη της Lamborghini LMDh, του υβριδικού hypercar που θα συμμετέχει στους αγώνες αντοχής το 2024.

Η καριέρα του Γκροζάν στη Formula 1 «ξετυλίγεται» σε 9 σεζόν με τις Renault, Lotus και Haas, με απολογισμό 10 παρουσίες στο βάθρο. «Αποτελεί τιμή να είμαι μέρος της Lamborghini, μίας εμβληματικής μάρκας για όσους λατρεύουν τα αυτοκίνητα. Σε αυτούς περιλαμβάνομαι τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου. Είμαι ενθουσιασμένος τόσο για τη συμμετοχή μου με την Huracan GT3 στην Ντεϊτόνα όσο και για τη συμμετοχή μου στην εξέλιξη του πρωτότυπου LMDh», δήλωσε ο Γάλλος.

Ρομέν Γκροζάν Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!