Οδηγός της F2 ποστάρει βίντεο στο TikTok που τρέχει με 179 χλμ/ώρα και χάνει το δίπλωμά του

Οδηγός της F2 ποστάρει βίντεο στο TikTok που τρέχει με 179 χλμ/ώρα και χάνει το δίπλωμά του
Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε ο Αμάουρι Κορντίλ καθώς έχασε την άδεια οδήγησής του αφού βρέθηκε να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας κατά 129 χλμ/ώρα!

Πίσω στο 2020, ο Αμάουρι Κορντίλ, δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, στο οποίο κινούνταν με 179 χλμ/ώρα σε επαρχιακό δρόμο της πόλης Τσεσμέ του Βελγίου, με το όριο ταχύτητας να είναι μόλις στα 50 χλμ/ώρα. Το ατόπημα υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας, με τον Βέλγο να αναγκάζεται να διαγράψει την ανάρτηση από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κορντίλ αρνήθηκε πως ήταν εκείνος που οδηγούσε το όχημα, μιας και όπως υποστήριξε δεν είχε δίπλωμα οδήγησης εκείνη την περίοδο. Όμως, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ο 20χρονος είχε αγοράσει ένα ψεύτικο δίπλωμα μέσω του διαδικτύου έναντι 450 ευρώ.

Οι δικηγόροι του Κορντίλ δεν κατάφεραν να πείσουν τους δικαστές πως δεν ήταν εκείνος στο τιμόνι του αυτοκινήτου, με την απόφαση του δικαστηρίου να αφορά πρόστιμο 3.600 ευρώ. Επιπλέον θα του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για τους επόμενους 6 μήνες.

Αμάουρι Κορντίλ

Το 2023 ο Κορτνίλ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα Virtuosi στη Formula 2, όμως είναι άγνωστο το αν το παραπάνω συμβάν θα επηρεάσει την καριέρα του. Ο CEO της F2, Μπρούνο Μισέλ, παραδέχθηκε στο motorsport.com πως δεν γνώριζε για το ατόπημα του νεαρού Βέλγου και θα έχει συζητήσεις με την FIA, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κορντίλ βρίσκεται στο προσκήνιο για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί πως οδηγούσε με περισσότερα από 180 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομο με ένα Audi, όμως παρά το γεγονός πως δημοσιεύθηκε (και μετέπειτα σβήστηκε) οπτικοακουστικό υλικό, ο Βέλγος αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Φωτογραφίες: enginemode11/twitter, Virtuosi Racing/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!