Formula 1: Ο Χόρνερ πιστεύει πως ο Μπινότο απολύθηκε από τη Ferrari

Formula 1: Ο Χόρνερ πιστεύει πως ο Μπινότο απολύθηκε από τη Ferrari
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ανέφερε πως δεν τον εξέπληξε η αποχώρηση του Ματία Μπινότο από τη Scuderia Ferrari και μίλησε για τις προσδοκίες του για το 2023.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Ματία Μπινότο παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας. Ο Ιταλός θα παραμείνει στο ρόλο του έως τις 31 Δεκεμβρίου και ύστερα θα αποχωρήσει έπειτα από 28 χρόνια στο Μαρανέλο.

Η θέση του ήταν υπό αμφισβήτηση τους τελευταίους μήνες, λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας της ομάδας να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, η αποχώρησή του δεν προκάλεσε έκπληξη στις τάξεις της μεγάλης αντιπάλου για το 2022, Red Bull Racing. Μάλιστα, επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, υποστήριξε πως ήταν επιλογή της Scuderia να απομακρυνθεί ο Μπινότο και όχι δική του.

«Όταν είσαι δεύτερος στη Ferrari, δεν είναι αρκετό. Δεν εκπλήσσομαι που αποχώρησε ο Μπινότο. Προφανώς και είναι επιλογή της Ferrari αυτό που έγινε. Νομίζω πως θα αποκτήσουν τον έκτο διαφορετικό διευθυντή από τότε που ανέλαβα εγώ τη Red Bull Racing. Προφανώς και πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τον Μπινότο. Είχαν ένα φοβερό μονοθέσιο εφέτος, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί», σχολίασε ο Χόρνερ στο Sky Sports.

Ματία Μπινότο

Τις τελευταίες ημέρες, οργιάζουν οι φήμες στον ιταλικό Τύπο, πως η Ferrari έκανε κρούση τον περασμένο χειμώνα για τον Χόρνερ, όμως ο Βρετανός απέρριψε την πρόταση. Σε ερώτηση που του τέθηκε, ο 49χρονος, ούτε αρνήθηκε αλλά ούτε επιβεβαίωσε αυτά τα σενάρια.

«Είμαι αφοσιωμένος μόνο στην ομάδα της Red Bull. Είμαι μέλος της από το ξεκίνημά της και έχω δεθεί μαζί της», πρόσθεσε ο Βρετανός.

Όσο για το 2023, είπε: «Οι οδηγοί της Mercedes είχαν φοβερή χρονιά. Ο Τζορτζ Ράσελ κέρδισε τον Λιούις Χάμιλτον, όμως ο Λιούις είναι ακόμη ταχύτατος. Υποθέτω πως του χρόνου θα παλέψουν σκληρά μαζί με εμάς ενώ και στη Ferrari θέλουν να σημειώσουν πρόοδο. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα του χρόνου».

F1 Βραζιλία

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!