Formula 1: H Williams κέρδισε 30 εκατ. ευρώ σε δικαστική διαμάχη με πρώην χορηγό

Formula 1: H Williams κέρδισε 30 εκατ. ευρώ σε δικαστική διαμάχη με πρώην χορηγό
Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια της Williams Racing με τον πρώην χορηγό της, Rokit, που καλείται να καταβάλλει ένα τεράστιο ποσό στη βρετανική ομάδα της F1.

H Rokit εισήλθε το 2019 στη Formula 1 με τη Williams και την επόμενη χρονιά έγινε ο βασικός χορηγός της, με τα λογότυπά της να είναι εμφανή στο πλαϊνό μέρος του μονοθεσίου των Βρετανών στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Εκείνη τη χρονιά, η σεζόν καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω της πανδημίας της Covid-19, όμως στον πρώτο αγώνα η βρετανική ομάδα εμφανίστηκε στο Grand Prix Αυστρίας με διαφορετικό χρωματισμό.

Τα λογότυπα της Rokit είχαν εξαφανιστεί από την FW42 και ως αποτέλεσμα η τριετής συμφωνία διεκόπη μετά από μόλις ένα χρόνο. Η αμερικανική εταιρεία δεν τήρησε τις πληρωμές που είχαν συμφωνηθεί κι ως αποτέλεσμα, η Williams αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια ώστε να διεκδικήσει τα χρήματα που δικαιούνταν από τη Rokit. Έπρεπε όμως να περάσουν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια ώσπου η ομάδα του Γκρόουβ να δικαιωθεί.

Williamsrokit

Όπως αποφάσισε η δικαστής Κριστίνα Α. Σνάιντερ του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, η Rokit καλείται να πληρώσει αποζημίωση στη Williams το ποσό των 30.501.573,44. Η απόφαση αυτή επικυρώνει το πόρισμα του δικαστηρίου της Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου.

Επιπλέον καλείται να πληρώσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, για να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. Σε περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν μπορούν να αποπληρώσουν την αποζημίωση στη Williams, τότε θα παρθούν μέτρα κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων.

Έπειτα από τη Rokit, η Williams δεν έχει βρει άλλο βασικό χορηγό, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έχει αλλάξει, με τη Dorilton Capital να έχει αναλάβει τη διαχείριση της ομάδας. Το 2023 θα αγωνίζεται στη Formula 1 με τους Άλεξ Άλμπον και Λόγκαν Σάρτζεντ.

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!