MotoGP: Επανένωση Ρόσι και Yamaha το 2024

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Επανένωση Ρόσι και Yamaha το 2024
Η Yamaha επαναφέρει την δορυφορική της ομάδα στο MotoGP με τις ευλογίες του Βαλεντίνο Ρόσι.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το γκαλά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM) στην Ιταλία για τα βραβεία στους αθλητές του 2022. Στη διάρκεια του τριημέρου τα μέλη της FIM είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας με τον τωρινό πρόεδρο Χόρχε Βιέχας να επικρατεί για μια ακόμα φορά και να συνεχίζει να κρατάει τα ηνία της Ομοσπονδίας.

Yamaha

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά την επανεκλογή του ο κ. Βιέχας έδωσε και μια σημαντική είδηση που αφορά το MotoGP. Όταν ρωτήθηκε για την εξομάλυνση των εργοστασίων και την ισορροπία στον αριθμό μοτοσικλετών που πρέπει να έχει κάθε εργοστάσιο στο grid του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ο κ. Βιέχας σχολίασε ότι η κατάσταση που επικρατεί το 2023 δεν θα συνεχιστεί και το 2024 θα έχουμε αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της FIM τόνισε ότι η Yamaha θα επιστρέψει στις 4 μοτοσικλέτες και η Ducati θα μειώσει τις μοτοσικλέτες τις σε 6, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Yamaha.

Yamaha

Ο Χόρχε Βιέχας δήλωσε σχετικά: «Δεν πιστεύω ότι είναι καλή η κατάσταση, αλλά νομίζω ότι θα είναι μόνο για το 2023. Το 2024 η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι θα αλλάξει από Ducati σε Yamaha. Για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, αλλά μοιράζομαι μαζί σας μερικά νέα. Θα έχουμε 6 Ducati και 4 Yamaha».

Yamaha

Το 2023 όπως άλλωστε και το 2022, η ομάδα Mooney VR46 θα χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτες της Ducati. Από το 2024 ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει και να επιστρέψει στην αγαπημένη του Yamaha. Άλλωστε η σχέση του Ιταλού σταρ είναι σε εξαιρετικό επίπεδο με την Yamaha και είναι σχεδόν φυσιολογικό να είναι εκείνος που θα πάρει τις δορυφορικές M1 στα χέρια του το 2024.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!