Formula 1: Ο Μάρκο «φοβάται» τη Mercedes περισσότερο από τη Ferrari

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Μάρκο «φοβάται» τη Mercedes περισσότερο από τη Ferrari
Μπορεί φέτος να ήταν η Scuderia αυτή που αποτέλεσε αντίπαλο δέος για τους «ταύρους», όμως στο επόμενο πρωτάθλημα της F1 ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Η αυγή των νέων τεχνικών κανονισμών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, έφερε και αλλαγή ισορροπιών ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν. Η Scuderia Ferrari εξελίχθηκε σε διεκδικήτρια που μάλιστα ξεκίνησε τη σεζόν καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, η Red Bull Racing είχε προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία ξεπέρασε και μετά «πάτησε γκάζι» ενώ η Mercedes έχασε τη μισή χρονιά ταλαιπωρούμενη με το porpoising.

Τι θα γίνει όμως την επόμενη σεζόν; Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, τον άνθρωπο που ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις στο στρατόπεδο των «ταύρων», το αντίπαλο δέος το 2023 θα είναι η Mercedes.

Χέλμουτ Μάρκο

«Η Ferrari είναι ισχυρή αλλά η Mercedes θα είναι ισχυρότερη σε συνολικό πακέτο», είπε ο 79χρονος στη SportBild. «Η Mercedes πάλεψε και μας πλησίασε στην πορεία της χρονιάς. Δεν είναι ακόμα στο δικό μας επίπεδο αλλά θα έχουν περισσότερο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα για να βελτιώσουν το μονοθέσιό τους».

Χρόνος που επηρεάζεται όχι μόνο από τη διαφορά στην τελική κατάταξη του 2022 αλλά και από την ποινή που επέβαλλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) στη Red Bull Racing για την παραβίαση του ορίου δαπανών του 2021.

Ράσελ και Φερστάπεν

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!