Formula 1: Ένας πρωταθλητής σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού στη McLaren

Formula 1: Ένας πρωταθλητής σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού στη McLaren
H McLaren Racing ανακοίνωσε πως ο πρώην πρωταθλητής του Indycar Άλεξ Παλού θα είναι αναπληρωματικός οδηγός της στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 του 2023.

Τα τελευταία χρόνια, η McLaren έχει επεκταθεί και σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το Indycar να είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μάλιστα, στο πρωτάθλημα μονοθεσίων των ΗΠΑ έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, έχει προσελκύσει κορυφαία ταλέντα στο δυναμικό της. Στο 2022 η βρετανική ομάδα έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς του Indycar, Πάτο Ο’Γουόρντ και Άλεξ Παλού να οδηγήσουν μονοθέσιο της Formula 1 σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prixκαι αμφότεροι θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογοι οδηγοί.

Για τη σεζόν του 2023, η McLaren ανακοίνωσε πως o Παλού θα είναι o αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας της Formula 1. O Ισπανός θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι, κάνοντας αρκετή δουλειά στον προσομοιωτή στο εργοστάσιο του Ουόκιν.

Για τη νέα του περιπέτεια στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Παλού δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω το ρόλο αναπληρωματικού οδηγού στη McLaren το 2023. Έχω ήδη οδηγήσει τα μονοθέσια του 2021 και του 2022 και ανυπομονώ για το ρόλο μου τη νέα σεζόν. Θέλω να βελτιωθώ σαν οδηγός και εκτιμώ πολύ την εμπιστοσύνη της McLaren».

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέας Σάιντλ, δήλωσε για το νέο ρόλο του Παλού στην ομάδα: «Όλη η ομάδα είναι πολύ χαρούμενη που ο Άλεξ θα είναι ο αναπληρωματικός μας οδηγός. Εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο FP1 του Grand Prix ΗΠΑ, όπως επίσης και στις δοκιμές εξέλιξης εντός της σεζόν. Έχει πολλές επιτυχίες στην καριέρα του, με μεγαλύτερη να είναι το πρωτάθλημα στο Indycar το 2021. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του».

Ο 25χρονος Παλού, έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες στην καριέρα του. Το 2019 έχασε τον τίτλο στην ιαπωνική Super Formula λόγω μηχανικού προβλήματος στον τελευταίο αγώνα, ενώ το 2021 κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Indycar με την Chip Ganassi Racing.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!