Formula 1, Ντέιμον Χιλ: «Ο Φερστάπεν θα στοχοποιηθεί»

Formula 1, Ντέιμον Χιλ: «Ο Φερστάπεν θα στοχοποιηθεί»
Ο πρώην πρωταθλητής της F1, Ντέιμον Χιλ, πιστεύει πως οι επιτυχίες του Μαξ Φερστάπεν θα τον μετατρέψουν αυτόματα σε «στόχο» στο προσεχές μέλλον.

Το 2022 αποδείχθηκε μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες για τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Ο 25χρονος Ολλανδός υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του, κατακτώντας μάλιστα 15 νίκες και θέτοντας πολλά και εντυπωσιακά ρεκόρ.

Στα χέρια του, η RB18 ήταν το ταχύτερο με διαφορά μονοθέσιο του grid στην πλειοψηφία των αγώνων, ενώ ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν και ο καλύτερος οδηγός συνολικά στη σεζόν. Όμως οι επιτυχίες έχουν παραπάνω από μία όψη σύμφωνα με τον Ντέιμον Χιλ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 1996, μίλησε στο podcast της F1 με τίτλο «F1 Nation» και εξέφρασε την άποψή του πως μελλοντικά ο Φερστάπεν θα δεχθεί πόλεμο από τις άλλες ομάδες, λόγω της κυριαρχίας του: «Δεν συμπαθούν όλοι έναν νικητή. Όταν κερδίζεις και δείχνεις χαρούμενος, αλλάζει ο τρόπος που σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο στον κόσμο της Formula 1. Όλες οι άλλες ομάδες θέλουν να σε εκθρονίσουν. Έτσι, όταν κερδίζεις στοχοποιείσαι και μερικές φορές απορείς γιατί όταν κερδίζεις οι άλλοι δεν πανηγυρίζουν μαζί σου. Υπάρχει και αυτή η όψη όταν είσαι επιτυχημένος».

Μαξ Φερστάπεν

Επιπλέον ο Χιλ πρόσθεσε για τον Φερστάπεν: «Ο Μαξ έχει αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και οι αντίπαλοί του προσπαθούν να τον ενοχλήσουν, να δουν αν έχει κάποιο αδύνατο σημείο. Αυτό είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για κάποιον. Κάθε οδηγός θέλει να τον σέβονται για τη δουλειά που κάνει και την προσπάθειά του να κερδίσει στη Formula 1. Δεν θα είναι όμως όλοι χαρούμενοι όταν κερδίζει κάποιος οδηγός».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!