Φινάλε με υψηλές προσδοκίες στα Dirt Games

Πάνος Σεϊτανίδης
Φινάλε με υψηλές προσδοκίες στα Dirt Games
Η αυλαία του 2022 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar - ΕΚΟ Racing Dirt Games κλείνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Διαδρόμιο.

Με εικοσιπέντε συμμετέχοντες να δηλώνουν το «παρών» στο Διαδρόμιο, ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar - ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2022. Ο τίτλος του Πρωταθλητή μπορεί να έχει κριθεί, όμως οι μάχες στον τελευταίο γύρο του θεσμού αναμένεται να είναι για ακόμα μια φορά συναρπαστικές.

Ο Γιάννης Χεκιμιάν, έχοντας ήδη αναδειχθεί Πρωταθλητής για το 2022 πίσω από το τιμόνι του Speedcar Xtrem, αυτήν τη φορά εκτός από τους κορυφαίους Έλληνες οδηγούς θα έχει να αντιμετωπίσει και πέντε οδηγούς από το Ισραήλ, με κορυφαίο τον Αντάρ Μελαμέντ (Semog Bravo), o οποίος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Dirt Games

Ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Bravo) έχει το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αλλά και για την πρώτη στο έπαθλο των ιδιωτών, θέσεις που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ο ομόσταυλός του στη Sotirchos Engineering, DPAL (Semog Bravo). Μία θέση στο βάθρο του αγώνα θα διεκδικήσουν με αξιώσεις, ο Πρωταθλητής του 2020, Νώντας Καρανικόλας (LaBase RX01), ο Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacar Sport) και ο Σπύρος Ράπτης (Kamikaz K3). Ικανοί για την έκπληξη είναι πάντα οι Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος (Speedcar Xtrem) και ο Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Wonder).

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η μάχη των Juniors, με τα ταλέντα του ελληνικού motorsport να συμμετέχουν για πρώτη φορά -στην Ελλάδα- σε αγώνα Rallycross. Οι Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Semog Trophy), Βασίλης Μιχαηλίδης (Yacar Sport) και Μιχάλης Στάθης (LaBase RX01), όλοι τους προερχόμενοι από το φυτώριο του karting, θα αγωνιστούν με κανονισμούς Rallycross, επιβεβαιώνοντας πως το μέλλον είναι εδώ!

Dirt Games

Στην ατομική χρονομέτρηση δήλωσαν συμμετοχή 4 Crosscars και 2 αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στα Crosscars θα δούμε τους Στέφανο Ρέλλα (Semog Trophy) και Παναγιώτη Λάτση (Speedcar Wonder) στα 600 κ.εκ., και στα 750 κ.εκ. τον Βασίλη Πετρόπουλο (SR Crosscar) και τον Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem). Στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ο Νίκος Ζακχαίος, στην πρώτη του καθαρά χωμάτινη συμμετοχή σαν οδηγός, θα μοιραστεί ένα Toyota Yaris με τον Σταμάτη Παντιέρα.

Ο αγώνας, που διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, θα ξεκινήσει το Σάββατο 3/12 στις 11:00 με τους τέσσερεις προκριματικούς του αγώνα Rallycross, ενώ θα διεξαχθούν και ελεύθερα δοκιμαστικά για τους Juniors. Την Κυριακή 4/12 η δράση θα αρχίσει στις 10:00, με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, τα προκριματικά, τον τελικό των Juniors, τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος.

Η είσοδος στο Διαδρόμιο είναι δωρεάν.

Dirt Games

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!