ΕΚΟ Dirt Games: Νικητής με... VAR στο Διαδρόμιο

ΕΚΟ Dirt Games: Νικητής με... VAR στο Διαδρόμιο
Την παρθενική του νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – ΕΚΟ Racing Dirt Games σημείωσε ο Μιχάλης Δημούσης, επικρατώντας στο Διαδρόμιο με το Semog Bravo της Sotirchos Engineering.

Μία ημέρα γεμάτη δράση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Διαδρόμιο, στο πλαίσιο του τρίτου αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – ΕΚΟ Racing Dirt Games. Η κακοκαιρία ανάγκασε τους διοργανωτές να συμπτίξουν όλες τις αγωνιστικές διαδικασίες εντός μίας ημέρας, κατά την οποία είχαμε 4 προκριματικούς γύρους, δυο ημιτελικούς και τον τελικό, με τον ανταγωνισμό να είναι τεράστιος.

Απόλυτος κυρίαρχος των προκριματικών ήταν ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), κερδίζοντας και τα 4 προκριματικά στα οποία συμμετείχε. Αντίστοιχη θετική απόδοση είχαν και οι Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacar Sport) και Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport) που με 3 νίκες βρέθηκαν στην 2η και 3η θεση της βαθμολογίας μετά τα προκριματικά, με τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (Speedcar Xtrem) τέταρτο.

Dirt Games 2022

Στους δυο ημιτελικούς, οι δυο polemen, Χεκιμιάν και Τακιδέλλης, κράτησαν με σχετική ευκολία τις θέσεις τους, όμως ανακατατάξεις είχαμε στους υπόλοιπους τέσσερις που πήραν την πρόκριση, με τους Νίκο Θωμά, Νώντα Καρανικόλα (LaBase RX01), Κώστα Σωτηρόπουλο και Μιχάλη Δημούση, να συμπληρώνουν την 6άδα.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε στην εκκίνηση του τελικού, όπου ο Μιχάλης Τακιδέλλης και ο Γιάννης Χεκιμιάν, έκαναν jump start. Στην κανονική ροή του αγώνα ο Χεκιμιάν τερμάτισε πρώτος με διαφορά 9,417 δευτερόλεπτα από τον Δημούση και τρίτο τον Τακιδέλλη. Η εξέταση του βίντεο της εκκίνησης, έδειξε ξεκάθαρα την παράβαση του Τακιδέλλη και οριακά αυτή του Χεκιμιάν, και έτσι αμφότεροι έλαβαν ποινή 10 δευτερολέπτων.

Dirt Games

Μετά την ποινή αυτή, νικητής αναδείχθηκε ο Δημούσης με διαφορά 0,583 δευτερόλεπτα από τον 2ο Χεκιμιάν και 10,626 δευτερόλεπτα από τον 3ο Τακιδέλλη. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Πρωταθλητής του 2020 Νώντας Καρανικόλας, που άργησε να βρει το ρυθμό του. Ακολούθησαν πέμπτος ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος και έκτος ο Νίκος Θωμά.

Ο Δημούσης επικράτησε και στους ιδιώτες, με τους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο και Γιώργο Γεωργίου (Semog Bravo Sport) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Dirt Games 2022

Παράλληλα με τον αγώνα του Rallycross, είχαμε και τον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης, με τον Στέφανο Ρέλλα (Semog Trophy) να κερδίζει την κατηγορία των 600cc, τον πρωτοεμφανιζόμενο Κύπριο Μιλτιάδη Μιλτιάδους (Speedcar Wonder) την αντίστοιχη των 750cc και τον τοπικό Βασίλη Πετρόπουλο (SR Crosscar) αυτή της Open κάνοντας και τον ταχύτερο χρόνο.

Τέλος στην κατηγορία Junior είχαμε την πρώτη συμμετοχή του 15χρονου Πρωταθλητή Kart, Αλέξανδρου Παπαευθυμίου, που με Semog Bravo άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, δείχνοντας το δρόμο για τη συμμετοχή και άλλων αθλητών από τα Kart στη κατηγορία Junior το 2023.

Dirt Games 2022

Πριν από την έναρξη των απονομών, οι διοργανωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Πρωταθλητή 2021, Κωνσταντίνου Τακιδέλλη, και ανακοίνωσαν την θεσμοθέτηση του ομώνυμου επάθλου, που θα απονέμετε, από εδώ και πέρα, στον αθλητή που θα κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Το έπαθλο παρέλαβε από τα χέρια του υπεύθυνου των ΕΚΟ Racing Dirt Games, Κωνσταντίνου Σταύρου, ο Γιάννης Χεκιμιάν. Τέλος ξεχωριστή αναφορά έγινε στην μνήμη του γιατρού των αγώνων, Νίκου Παππά αλλά και του αθλητή-συνοδηγού Σπύρου Κολτσίδα που έφυγε από τη ζωή.

Dirt Games 2022

Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 12-13 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!