Formula 1: Θα μπορούσαμε να δούμε τον Φέτελ σε ρόλο μάνατζερ; (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Θα μπορούσαμε να δούμε τον Φέτελ σε ρόλο μάνατζερ; (vid)
Ρωτήσαμε τους διευθυντές των Aston Martin και Red Bull Racing για το μέλλον του πρώην οδηγού τους. Αποστολή Άμπου Ντάμπι: Πάνος Σεϊτανίδης.

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι σηματοδότησε το φινάλε της σπουδαίας καριέρας του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1, με τον Γερμανό να κρεμάει τα αγωνιστικά του γάντια μετά από 15 χρόνια στο σπορ.

Σε αυτή τη διαδρομή, ο 35χρονος γνώρισε επιτυχίες, με κορύφωση τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους του ως οδηγός της Red Bull Racing την περίοδο 2010-2013. Ακολούθησε η εξαετία στη Scuderia Ferrari και τα τελευταία δύο χρόνια της καριέρας του, μαχόταν στις πίστες ως οδηγός της Aston Martin.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Δεδομένης της σχέσης του με τον Μικ Σουμάχερ, του οποίου αποτελεί ουσιαστικά μέντορα και έχοντας κατά νου το τι κάνει τώρα ο άλλοτε teammate του, Μαρκ Ουέμπερ, που έχει εξελιχθεί σε μάνατζερ οδηγών (όπως για παράδειγμα ο Όσκαρ Πιάστρι), αναρωτηθήκαμε ποια θα μπορούσε να είναι η «επόμενη ημέρα» για τον Φέτελ στη Formula 1.

Στην τελευταία λοιπόν συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των ομάδων για το 2022 που έγινε στο Άμπου Ντάμπι, ρωτήσαμε τον τελευταίο διευθυντή του, Μάικ Κρακ της Aston Martin αλλά και τον Κρίστιαν Χόρνερ με τον οποίο πέτυχαν μαζί τόσα πολλά στη Red Bull Racing, αν ο Σεμπ έχει ό,τι χρειάζεται για να ακολουθήσει ένα τέτοιο δρόμο.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Κρακ μας απάντησε: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι στα πλάνα του. Έχει την προσωπικότητα και έχει και τις ικανότητες που απαιτούνται. Τόσο ως άνθρωπος όσο κι ως οδηγός, ώστε να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Και νομίζω πως θα ήταν πολύ καλός σε αυτό».

Όσο για τον Χόρνερ, πρόσθεσε: «Ο Σεμπάστιαν είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Κι αντιλαμβάνεται την αξία των ανθρώπων και τη συνεισφορά τους στην επιτυχία. Άλλωστε νομίζω πως έχει εξελιχθεί σε… σύμβουλο άλλου οδηγού τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται λοιπόν από το αν θα είναι κάτι που θα τον ενδιαφέρει να κάνει. Είναι από εκείνους τους τύπους που είναι πάντα εκνευριστικά καλοί σε ό,τι κι αν επιλέγουν να κάνουν. Αν λοιπόν επιλέξει αυτό το μονοπάτι, θεωρώ πως θα είναι πολύ καλός σε αυτό».

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εν λόγω συνέντευξη Τύπου στο παρακάτω video, με την ερώτησή μας να είναι στο 28ο λεπτό….

Πάντως η τελευταία φημολογία θέλει την πλευρά της Red Bull να σκέφτεται να στρατολογήσει τον Φέτελ σε διοικητικό ρόλο.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!