Το ηλεκτρικό της CFMoto μοιάζει με Honda Grom

Κώστας Παστρίμας
Το ηλεκτρικό της CFMoto μοιάζει με Honda Grom
Η CFMoto παρουσίασε το πρωτότυπο Papio Nova, ένα ηλεκτρικό δίκυκλο που θυμίζει Honda MSX125.

Η CFMoto έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα ηλεκτροκίνησης και συνεχώς παρουσιάζει νέα project προς αυτήν την κατεύθυνσης. Είδαμε στην EICMA 2022 πριν από μερικές εβδομάδες την παρουσίασης της νέας μάρκας Zeeho με την οποία η CFMoto δημιουργεί ένα καινούριο παρακλάδι στην ηλεκτροκίνηση, ενώ πριν από μερικές ημέρες προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του Papio Nova.

Λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2022, η CFMoto είχε ανακοινώσει ότι ξεκινάει να δουλεύει πάνω σε ένα νέο μοντέλο το οποίο θα έχει ως βάση το Honda Grom και θα χρησιμοποιεί μονάδα ηλεκτροκίνησης. Μετά λοιπόν από μερικούς μήνες φτάσαμε στον Νοέμβριο του 2022 και η CFMoto έχει έτοιμο το πρώτο μοντέλο προ παραγωγής του Papio Nova.

CFMoto

Οπτικά, το Papio είναι πολύ κοντά σχεδιαστικά με το Honda Grom. Μικρό σε διαστάσεις, ελαφρύ και συμπαγές, το Papio ξεχωρίζει από την φουτουριστική του μάσκα και την κοντή, επιθετική ουρά, ενώ η δομή του υπόσχεται διασκεδαστικές μετακινήσεις στην πόλη.

Για να γίνει διασκεδαστικό το Papio, η CFMoto έχει επιλέξει ένα δυναμικό σύστημα ηλεκτροκίνησης το οποίο αποδίδει 30 ίππους. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 115 Km/h, ενώ οι επιταχύνσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-50 Km/h να έρχονται σε 2,3 δευτερόλεπτα. Η μετάδοση γίνεται μέσω αλυσίδας στον πίσω τροχό, ενώ η μπαταρία των 4,4 kWh υπόσχεται αυτονομία 150 χιλιόμετρα.

CFMoto

Το Papio είναι εξοπλισμένο με ποιοτικές αναρτήσεις της KYB οι οποίες αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο και το ψαλίδι αλουμινένιο. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών και τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο σε κάθε τροχό. Με την πορεία που έχει ακολουθήσει η CFMoto στον τομέα της ηλεκτροκίνησης δεν αποκλείεται το Papio Nova να το δούμε μέσα στο 2023.

CFMoto

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!