Η γιορτή του Βαλεντίνο Ρόσι στο «Ράντζο» (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η γιορτή του Βαλεντίνο Ρόσι στο «Ράντζο» (vid)
O Βαλεντίνο Ρόσι για 7η φορά διοργάνωσε τον αγώνα 100Km Dei Championi στην Ταβούλια.

Η διοργάνωση 100Km Dei Championi πλέον έχει καθιερωθεί κάθε Νοέμβριο στο Ράντζο του Βαλεντίνο Ρόσι κοντά στο χωριό του, την Ταβούλια. Πολλά μεγάλα ονόματα δήλωσαν και φέτος συμμετοχή τόσο στον αγώνα Americana όπου αγωνίζεται ο καθένας μόνος του, όσο και στον αγώνα αντοχής 100Km Dei Championi όπου αγωνίζονται σε ομάδες ανά δυο. Όλοι οι αγώνες πραγματοποιούνται σε πίστα flat track με ανάλογες μοτοσικλέτες.

VR46

Αναβάτες όπως ο πρωταθλητής MotoGP, Πέκο Μπανάια, o Άλεξ Ρίνς, ο Χόρχε Μαρτίν, ο Λούκα Μαρίνι, ο Μάρκο Μπεζέκι, ο Φράνκο Μορμπιντέλι και φυσικά ο ίδιος ο Βαλεντίνο Ρόσι αγωνίστηκαν και διασκέδασαν σε ένα διήμερο στο οποίο οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας αντοχής ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ωστόσο ο καιρός αγρίεψε και αναγκάστηκαν να τον αναβάλουν για την Κυριακή.

Μπορεί η ομάδα των Βαλεντίνο Ρόσι και Λούκα Μαρίνι να φάνταζαν ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο ένα άλλο ζευγάρι, προερχόμενο από τα WSSP επικράτησε. Οι Λορέντζο Μπαλντασάρι και Ελία Μπαρτολίνι ήταν οι μεγάλοι νικητές του αγώνα αφήνοντας την ομάδα του Ρόσι στη δεύτερη θέση με διαφορά 35 δευτερόλεπτα.

VR46

Στο βάθρο τερμάτισαν ακόμα δυο αναβάτες της ομάδας VR46 στη Moto2, οι Σελεστίνο Βιέτι και Νίκολο Αντονέλι, ενώ ο πρωταθλητής Μπαναια με τον Μπεζέκι τερμάτισαν μόλις στην 5η θέση. Ο πρώτος αγώνας του διημέρου ήταν ο Americana τον οποίο κέρδισε ο Λούκα Μαρίνι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!