Formula 1, Χόρνερ: «Όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνεις τόσο περισσότερο θα σε πολεμούν»

Formula 1, Χόρνερ: «Όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνεις τόσο περισσότερο θα σε πολεμούν»
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing μίλησε για τον πόλεμο που δέχτηκε η ομάδα του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν της F1 και κάνει πρόβλεψη για το 2023.

Το 2022 έμελλε να αποδειχθεί η πιο επιτυχημένη σεζόν της Red Bull Racing στη Formula 1. H αυστριακή ομάδα κατέκτησε 17 νίκες σε Grand Prix και άλλες δύο σε Αγώνες Σπριντ. Ως αποτέλεσμα, ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ οι «ταύροι» πήραν το τίτλο στους κατασκευαστές, για πρώτη φορά από το 2013.

Όμως η σεζόν συνδυάστηκε με εξωαγωνιστικό δράμα για τη Red Bull Racing, η οποία τιμωρήθηκε από την FIA, καθώς το 2021 παραβίασε το όριο δαπανών που επέβαλλαν οι οικονομικοί κανονισμοί της Formula 1. Αρχικά η αυστριακή ομάδα αρνήθηκε την υπέρβαση, όμως εν τέλει αποδέχθηκε τη Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης.

Με την αγωνιστική δράση να έχει ολοκληρωθεί για το 2022, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, έκανε αναδρομή στη φετινή χρονιά και τον πόλεμο που δέχθηκαν στο στρατόπεδο του Μίλτον Κινς από τις αντίπαλες ομάδες.

«Πάντοτε κάποιος θα έχει πρόβλημα μαζί σου. Όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνεις, τόσο περισσότερο θα σε πολεμούν και αυτό είναι κάτι που μάθαμε εφέτος. Ο ταχύτερος τρόπος να γίνεις αντιπαθητικός είναι να κερδίζεις και μάλιστα με συνέπεια. Είμαστε θυγατρική ομάδα μίας εταιρείας ενεργειακών ποτών και αγωνιζόμαστε απέναντι σε κατασκευαστές και ιστορικές φίρμες. Είναι άβολο για τους ανταγωνιστές μας να κερδίζουμε. Εκτός πίστας, φέτος είχαμε ένα στόχο στην πλάτη μας. Πολλές φορές τα πράγματα ήταν αρκετά άβολα, αλλά δυστυχώς, έτσι είναι η Formula 1», είπε ο Χόρνερ.

Μαξ Φερστάπεν

Έπειτα από μία τόσο επιτυχημένη σεζόν, o Χόρνερ πιστεύει πως οι αντίπαλοι της Red Bull Racing θα θέλουν όσο τίποτα να τους κερδίσουν το 2023: «Όταν έχεις κερδίσει 17 Grand Prix, έχεις κάνει όσα κάναμε το 2022, μπορείς εύκολα να κατανοήσεις πως όλα αυτά πόνεσαν τους αντιπάλους μας. Είμαι σίγουρος πως θα έχουν το κίνητρο την επόμενη σεζόν να μας ανταγωνιστούν. Η Ferrari και η Mercedes είναι ομάδες με ποιότητα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για το 2023».

Το μειονέκτημα της Red Bull Racing είναι πως την επόμενη χρονιά θα έχει 12% λιγότερο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD για την εξέλιξη του μονοθεσίου της σε σχέση με τη Ferrari και 17% σε σχέση με τη Mercedes-AMG.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!