O Ντανίλο Πετρούτσι στο WSBK το 2023

Κώστας Παστρίμας
O Ντανίλο Πετρούτσι στο WSBK το 2023
Ο Ιταλός αναβάτης θα αγωνιστεί με την Barni Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike το 2023.

Η πορεία του Ντανίλο Πετρούτσι τα τελευταία δύο χρόνια είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Ο... τυχοδιώκτης αναβάτης, στο τέλος του 2021 εγκατάλειψε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και σε συνεργασία με την KTM αποφάσισε να πάρει μέρος στο σκληροτράχηλο Ράλλυ Ντακάρ.

Μετά από ένα επιτυχημένο Ντακάρ - κέρδισε μια ειδική διαδρομή - ο Ιταλός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike με την ομάδα της Ducati στο οποίο επίσης γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ενδιάμεσα έκανε κάποιους αγώνες Enduro και Raid σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιστροφή του στο MotoGP με την Suzuki ως έκτακτη συμμετοχή στην Ταϊλάνδη.

Ducati

Το 2023 φαίνεται πως θα βρει και πάλι τον Πετρούτσι στις πίστες, αυτήν τη φορά όμως του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Ο Ιταλός ήρθε σε συμφωνία με την Barni Racing για να οδηγήσει την Ducati Panigale V4R για μια ακόμα φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ducati

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πετρούτσι θα συνεργαστεί με την Barni Racing καθώς πριν από 12 χρόνια είχε και πάλι οδηγήσει για την ιταλική ομάδα και μάλιστα τότε είχε τερματίσει δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superstock. Ο Πετρούτσι είπε: «Είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφω στην Barni. Δεν μπορούσα να πω όχι στην πρόκληση του WSBK με μια τόσο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ σε αυτό το πρωτάθλημα και ανυπομονώ να αναμετρηθώ με τον ανταγωνισμό».

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!