Με επιρροές WSBK η νέα Kawa ZX10-R

Γιώργος Βαρίνος
Με επιρροές WSBK η νέα Kawa ZX10-R
H Kawasaki θα παρουσιάσει την Ninja ZX-10R τον Οκτώβριο, με τεχνολογία από τα αγωνιστικά μοντέλα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike.

Όντας η κυρίαρχη δύναμη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, η Kawasaki μεταφέρει όλη την τεχνογνωσία των αγώνων στην Ninja ZX-10R για το 2016, σε συνεργασία με τη Kawasaki Racing Team.

Η νέα Ninja αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος των πολλών αλλαγών της με μια πρώτη ματιά -με διακριτικές αλλά πολύ αποτελεσματικές τροποποιήσεις στο σχεδιασμό του φαίρινγκ- ενώ άλλες γίνονται εμφανείς όσο πλησιάζεις και εξετάζεις σε βάθος τη μοτοσυκλέτα. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα η πλήρης αναβάθμιση των αναρτήσεων και η εφαρμογή ενός νέου κορυφαίου συστήματος φρένων. Με το σλόγκαν “Get Closer”, η Kawasaki μας καλεί να ανακαλύψουμε τα νέα στοιχεία που φέρνει η επόμενη γενιά της Ninja ZX-10R.

Ο επικεφαλής του Project στην Kawasaki Heavy Industries, Yoshimoto Matsuda, δήλωσε για το νέο μοντέλο: «Εστιάσαμε την προσπάθειά μας στη βελτίωση της μηχανολογίας και των επιδόσεων. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα. Αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στην απόδοση του κινητήρα και του πλαισίου και μας προσφέρει μια πλατφόρμα για να εισάγουμε νέα, state-of-the-art βοηθήματα για τον αναβάτη και καινοτόμες τεχνολογίες. Με τη συμβολή της Kawasaki Racing Team και αναβατών όπως ο Jonathan Rea και ο Tom Sykes, έχουμε δημιουργήσει την πιο δυνατή και ανταγωνιστική Ninja ZX-10R που έχει βγει ποτέ. Μια μοτοσυκλέτα που ξεχωρίζει τόσο μέσα την πίστα όσο και στο δρόμο».

Σύντομα, η νέα Ninja ZX-10R θα αποκαλύψει πλήρως τα μυστικά της σε μια πρώτη παρουσίαση σε συνεργασία με την Kawasaki Racing Team στη Βαρκελώνη, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!