Ο τελευταίος «χορός» του Τζακ Μίλερ με την Ducati

Κώστας Παστρίμας
Ο τελευταίος «χορός» του Τζακ Μίλερ με την Ducati
Ο Τζακ Μίλερ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Ducati στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Superbike.

Στη διάρκεια του Αυστραλιανού Grand Prix για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ο Τζακ Μίλερ είχε ανακοινώσει ότι θα πάρει μέρος σε έναν αγώνα του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος Superbike. Οι εβδομάδες πέρασαν και πλέον έφτασε η στιγμή του αγώνα ο οποίος πραγματοποιείται στην πίστα The Bend η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αδελαΐδας.

Το ότι θα πάρει μέρος ο Μίλερ σε αγώνα του πρωταθλήματος της πατρίδας του δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αλλά το γεγονός αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα από την στιγμή που αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Αυστραλού με την Ducati. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Μίλερ εγκαταλείπει την Ducati και μετακομίζει στην KTM το 2023 αφήνοντας πίσω του καλές αναμνήσεις και σπουδαία αποτελέσματα.

Ducati

Η μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιήσει ο Μίλερ είναι μια Ducati Panigale V4 S με προδιαγραφές WSBK Αυστραλίας. Τα χρώματα της μοτοσικλέτας έχουν επιλεγεί βάσει του κεντρικού χορηγού που είναι η CAT με το λογότυπο της Ducati να έχει περιοριστεί για ευνόητους λόγους. Πέρυσι ο Μίλερ είχε πάει ξανά μέρος στον αγώνα και παρότι δεν είχε καταφέρει να κερδίσει, ήταν πολύ ανταγωνιστικός και χάρισε άφθονο θέαμα στους συμπατριώτες του.

Ducati

Ο Μίλερ ολοκλήρωσε το 2022 με μία νίκη και έξι βάθρα στο ενεργητικό του κατακτώντας την 5η θέση στη βαθμολογία. Στις δοκιμές της Βαλένθια ο Μίλερ είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα της KTM. Ο Αυστραλός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της RC16, ωστόσο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι να μπορέσει επίσης να αξιολογήσει τη μοτοσικλέτα στις δοκιμές της Μαλαισίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!