Mazda: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ηλεκτροκίνηση 

Mazda: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ηλεκτροκίνηση 

Κώστας Παστρίμας
Mazda: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ηλεκτροκίνηση 
Η Mazda θα επιταχύνει τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση μέσω συνεργασιών σε διαφορετικούς τομείς.

Η Mazda ανακοίνωσε το αναθεωρημένο πλάνο στρατηγικής της μέχρι το 2030, ανανεώνοντας τη δέσμευσή της για επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα έως το 2050. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πλάνου, ανακοινώθηκε ότι η Mazda υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών μονάδων υψηλής απόδοσης με τους συνεργάτες της.

Η Mazda στοχεύει στην ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης, την ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και της μείωσης του κόστους μέχρι και το 2024. Από το 2025 έως το 2027 με την αυστηροποίηση των κανονισμών στην Ευρώπη, η Mazda θα συνεχίσει να κατασκευάζει ανταλλακτικά για τη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας.

Mazda

Αυτό θα περιλαμβάνει τόσο τη βελτίωση και χρήση των πολλαπλών τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και κατασκευής της Mazda, καθώς και την παγκόσμια κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Ήδη στην Ευρώπη η επιτυχία μοντέλων όπως το MX-30 BEV και το CX-60 PHEV έχουν αποδείξει ότι η εταιρεία βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των μοντέλων της.

Mazda

Η τρίτη φάση του προγράμματος μέχρι το 2030 περιλαμβάνει τον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων. Αυτός είναι ο λόγος που η ιαπωνική εταιρεία εντάχθηκε σε μια κοινοπραξία για να αναπτύξει προηγμένες και αποδοτικές τεχνολογίες παραγωγής και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο παραγωγής και προμήθειας για μονάδες ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, προχώρησε σε συμφωνίες με εταιρείες ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου και προμηθευτές μπαταριών όπως η Envision AESC.

Mazda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!