Νέος ΚΟΚ: Θέμα εβδομάδων η παρουσίασή του

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέος ΚΟΚ: Θέμα εβδομάδων η παρουσίασή του
Ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός του 2022 – Περιλαμβάνει αυστηρότερες ποινές για τις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Με καθυστέρηση λίγων μηνών θα παρουσιαστεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta οι αλλαγές στα άρθρα του ΚΟΚ είναι έτοιμες, όμως απομένουν οι τελικές διευθετήσεις ορισμένων λεπτομερειών από τις νομικές υπηρεσίες.

Στο νέο ΚΟΚ αναφέρθηκε ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την εθελοντική αιμοδοσία για τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος. Την αιμοδοσία διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

«Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη μείωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια 2021 – 2030, το οποίο έχει τεθεί ως προτεραιότητα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προωθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική και εποπτεύεται από την Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, που δημιουργήθηκε, ακριβώς γι΄ αυτόν τον σκοπό. Έχοντας την τιμή να προεδρεύω αυτής της Επιτροπής, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι έχουν γίνει ήδη και δρομολογούνται πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως η νέα διαδικασία των εξετάσεων και η κατασκευή ασφαλέστερων δρόμων, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσουμε με τον εκσυγχρονισμό του κυρωτικού πλαισίου του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ο νέος ΚΟΚ θα είναι αυστηρότερος απέναντι στους ασυνείδητους οδηγούς γιατί πλέον, δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε επικίνδυνες και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Όλοι μας πρέπει να μάθουμε πως όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο ή ανεβαίνουμε στη μοτοσικλέτα, κρατάμε στα χέρια μας τη ζωή τη δική μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων που συναντάμε στον δρόμο μας. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να γίνει κτήμα μας, γιατί μόνο έτσι θα αποτρέψουμε νέες τραγωδίες».

ΙΟΑΣ εκδήλωση αιμοδοσίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!