Formula 1, Φερστάπεν: «Απίστευτο το ότι κέρδισα 15 αγώνες σε μια σεζόν»

Formula 1, Φερστάπεν: «Απίστευτο το ότι κέρδισα 15 αγώνες σε μια σεζόν»
Απόλυτα ικανοποιημένο άφησε ο τελευταίος αγώνας του 2022 τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως ήταν ο κανόνας φέτος, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα του 2022 στη Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν. Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, είτε με τα ελαστικά μέσης γόμας στην F1-75 είτε με εκείνα της σκληρής, ο Ολλανδός είχε τέτοιο ρυθμό που δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει. Έτσι έφθασε άνετα στη 15η φετινή του νίκη και 35η συνολικά στην καριέρα του στη Formula 1.

«Ήταν ένας καλός αγώνας, το σημαντικό ήταν η διαχείριση των ελαστικών. Με την μέση γόμα ήμασταν καλοί, αλλά με την σκληρή τα πήγαμε εξαιρετικά από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Είναι απίθανο να κερδίζω και πάλι εδώ. Οι 15 νίκες μέσα σε μια σεζόν είναι κάτι το απίστευτο», ανέφερε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Ολλανδός ρωτήθηκε για όσα πέτυχε μαζί με την Red Bull Racing φέτος. «Απολαμβάνω να δουλεύω με όλη την ομάδα και να είμαστε σε θέση να κάνουμε όλες αυτές τις επιτυχίες φέτος. Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να το επαναλάβουμε του χρόνου, όμως αποτελεί κίνητρο για να προσπαθήσουμε να τα πάμε εξίσου καλά την επόμενη σεζόν».

Ο Φερστάπεν συγκέντρωσε 454 βάθμους στους 22 αγώνες της σεζόν, όμως τελικά δεν κατάφερε να βοηθήσει τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ να καταλάβει τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία.

Φωτογραφίες: Red Bull Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!